Виїзне засідання гуртка : «Особливості організації ветеринарної справи на козиній фермі «Зінка»

22 квітня 2023, 23:02

19 квітня керівник фермерського господарства "Тетяна 2011" Цвик Василь Вікторович досить радушно прийняв членів гуртка "Організація та економіка ветеринарної справи на козиній фермі "Зінка", що знаходиться у селі Усівка, Згурівського району Київської області.

   У господарстві утримується зааненська порода кіз – видатна молочна порода серед спеціалізованих порід. Її батьківщина – Швейцарія (район Бернських Альп), назву дістала від Зааненської долини (Зааненталь). Породу утримують переважно для молока. Зааненські молочні кози мають досить гарне здоров’я, гармонійну будову тіла, добре розвинене вим’я та походять від батьків з надзвичайно високими продуктивними ознаками.
Також утримуються кози альпінської породи, яка має трохи меншу молочну продуктивність, ніж зааненська порода. Проте кози породи альпіна мають жирніше молоко, тому козині сири виробляються переважно з молока порід альпінської породи. Ця порода свійських кіз, що пристосована і до стійлового способу годівлі, і до випасання, і до життя в горах, походить з Альпійського гірського масиву.

   Козине господарство "Zinka" надало перевагу щодо технічного оснащення всіх виробничих процесів на фермі відомим компаніям зі Швеції та Ізраїлю. Автоматизований доїльний цех - обладнання "DeLaval". Цех переробки та розливу молока - обладнання "ABL-Technologies". Найсучасніша сироварня - обладнання "ABL-Technologies".

   Гуртківці мали змогу поспілкуватись з головним ветеринарним лікарем господарства Володимиром Гаркавим та інженером-технологом господарства  Світланою Васютою.
   Студенти дізнались про особливості організації ветеринарної справи на спеціалізованих господарствах, що займаються розведенням кіз, про особливості технологічних процесів при виробництві та переробці козячого молока, особливості звітної та облікової документації, а також опрацювали УЗД діагностику кітності кіз за допомогою портативного УЗІ апарату, розчистку ратиць, відбір крові,  обезрожування. Всі залишились задоволені теплим прийомом та отримали новий цінний практичний досвід.

Керівник гуртка Максим Жуковський

 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook