Студентська конференція на факультеті конструювання та дизайну

28 квітня 2023 року

27 квітня на базі факультету конструювання та дизайну пройшла 76-а всеукраїнська науково-практична студентська онлайн-конференція «Наукові здобутки студентів у дослідженнях технічних та біоенергетичних систем природокористування: конструювання та дизайн».

У вступному слові декан факультету конструювання та дизайну Зиновій РУЖИЛО привітав всіх присутніх та побажав студентам, які підготували виступи на пленарному засіданні, успіхів у навчанні та науковій діяльності. Для багатьох учасників такий формат є першим досвідом, який пов'язаний із презентацією результатів наукової діяльності. Тому декан наголосив, що найголовніше – це працювати, робити щось нове і не боятись допускати помилки, адже не помиляється той, хто нічого не робить. 

На пленарному засіданні виступили бакалаври та магістри факультету конструювання та дизайну. Зокрема магістр Владислав ШМАНЕНКО представив доповідь про використання матеріалів з пам’ятю форми в сучасній техніці і шляхи покращення їх функціональних властивостей. Цю роботу він виконує під керівництвом професора Миколи ЧАУСОВА.

 

Цікаво розповіла про технологію створення та використання ЛВЛ-бруса студентка Дарина БОГАЧ (науковий керівник – професор Євгеній Афтанділянц). Наразі вона знаходиться у Німеччині і виступала дистанційно, а доповідь представила англійською мовою.

 

Доповідь „Побудова законів руху механізмів зміни вильоту вантажу і повороту баштового крана” представив магістр другого року навчання Дмитро ВЕЛИКОІВАНЕНКО (науковий керівник – професор Юрій РОМАСЕВИЧ). Дмитро за цією темою має опубліковану статтю у фаховому виданні категорії „Б”, а після закінчення магістратури він планує вступати до аспірантури, щоб продовжити виконання цієї тематики на більш високому рівні. 

Ще одну доповідь англійською мовою („Translucent solutions in modular systems”) репрезентувала студентка Юляна БАЙДАК (науковий керівник – старший викладач Валентина БАКУЛІНА).

Про дослідження відхилів від співвісності отворів корінних опор блок-картерів дизельних двигунів, які надходять в ремонт, розповів учасникам конференції студент Владислав СЬОМАКО (науковий керівник – старший викладач Олександр БИСТРИЙ). Досить цікавою була доповідь Ярослава БАЧИНСЬКОГО, який під керівництвом доцента Андрія НЕСВІДОМІНА виконав моделювання ґрунтообробного диска оригінальної форми за наявним натурним зразком. Ця робота проходила у рамках госпдоговірної тематики, в якій приймали участь студент і його керівник.

Доповіді студентів, їх активне обговорення, численні запитання та виступи керівників студентів, а також інших присутніх на пленарному засіданні науково-педагогічних працівників, засвідчили, що незважаючи на численні перепони студентська наука факультету розвивається. Віримо, що ця тенденція буде зберігатись і в майбутньому.

 

 

Заступник декана факультету конструювання та дизайну

Юрій РОМАСЕВИЧ

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook