Участь студентів у виконанні науково-дослідних проєктів

30 квітня 2023 року

   Освітня діяльність неможлива без провадження наукових досліджень. Цією тезою керуються науково-педагогічні працівники коли залучають до виконання науково-дослідних проєктів студентів факультету. Так, наприклад, у 2021 році студент Олександр ЗАРІВНИЙ та студентка Ольга ДУБРОВІНА виконували НДР, які фінансувались на замовлення МОН України. Вони залучались до цих робіт із оплатою праці. Наразі Олександр працює над виконанням дисертаційного дослідження (аспірант кафедри конструювання машин і обладнання), а Ольга планує вступ в аспірантуру у поточному році. Тож можна впевнено сказати, що цей досвід вплинув на їхнє рішення вибудовувати траєкторію свого розвитку, яка пов’язана із науковою діяльністю.

На факультеті конструювання та дизайну наразі виконуються сім тематик: одна на замовлення МОН України, а друга – у рамках базового фінансування ЗВО, інші – ініціативні тематики. Магістри факультету, які проходять підготовку за програмами «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва» (освітньо-науковою та освітньо-професійною), «Технічний сервіс машин та обладнання сільськогосподарського виробництва» (освітнь-професійною), долучаються до виконання цих досліджень. Отримані результати студенти публікують у численних тезах доповідей на міжнародних наукових конференціях („Крамаровські читання”, що відбулись у лютому; „Обухівські читання”, що відбулись у березні; студентська конференція, яка пройшла у квітні та інші) та статтях у фахових виданнях України (так, наприклад, магістр-дослідник Дмитро ВЕЛИКОІВАНЕНКО нещодавно опублікував статтю у фаховому виданні категорії „Б”). Крім того, отримані результати студенти використовують при написанні кваліфікаційних магістерських робіт. Це надзвичайно позитивно сприймається екзаменаційними комісіями і підвищує оцінку за магістерську роботу.

Сподіваємось, що попри важкі умови фінансової підтримки наукових досліджень, робота студентів у такому форматі буде продовжуватись. Віримо в те, що талановиті студенти, які бажають працювати у науковій сфері, матимуть можливість реалізувати свої прагнення!

 

Заступник декана з наукової роботи

Юрій РОМАСЕВИЧ

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook