Профорієнтаційний захід кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів: КВЕСТ «Історія автомобілебудування»

1 травня 2023 року
НУБіП України

Сучасні реалії висувають необхідність превентивних профорієнтаційних заходів, які наразі допоможуть сучасній учнівській молоді зорієнтуватися у розмаїтті великої кількісті спеціальностей. Саме тому 27 та 29 квітня 2023 року завідувач кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів Євген Калінін разом з викладачами кафедри провели найцікавішу профорієнтаційну зустріч для учнівської молоді й організували профорієнтаційний квест з історії автомобілебудування, що представив нову спеціальність «Автомобільний транспорт», яка у цьому році відкрита на кафедрі.

 

Зустріч з абітурієнтами розпочав декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко, який привітав та ознайомив майбутніх студентів із життям Національного університету біоенергоресурсів та природокористування України, напрямами підготовки та спеціальностями на механіко-технологічному факультеті.

Для того, щоб дізнатися більше про історію та дисципліни кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, завідувач Євген Калінін запропонував учнівській молоді взяти участь у квесті «Історія автомобілебудування», розповівши правила та мету квесту. Всі присутні учні з зацікавленістю відреагували на запрошення, після чого, сформувавши команди по 5 чоловік, отримали маршрутні листи й у супроводі з кураторами, якими були здобувачі освіти 3-го курсу механіко-технологічного факультету, вирушили по локаціям.

 

Квест складався з 6 локацій. Кожну локацію представляв викладач, який, спілкуючись з учнями, розповідав про особливості, цікавинки та необхідність своєї дисципліни представляв свою дисципліну. На кожній локації учні проходили різноманітні завдання та, за правильні відповіді, отримували фішки, за кількістю яких, наприкінці квесту, були визначені переможці.

 

Першу локацію з водіння тракторів очолювали представники компанії Basak та Василь Ачкевич. На локації можна було не тільки відповісти на запитання та ознайомитись з конструкціями сучасних тракторів та екскаваторів-навантажувачів, а і покататись, під керівництвом інструктора, на даних тракторах, отримавши внутрішні, тільки в межах НУБіП, права тракториста.

 

На другій локації викладачі з дисципліни «Паливно-мастильні матеріали» доцент Олександр Лавріненко та асистент Наталія Кулібаба підготували наочні матеріали з розмаїттям рідин, серед яких треба було розпізнати не тільки бензин чи дизель, а навіть нафту і окремі її складові.

 

 

Третю локацію представляв завідувач лабораторіями кафедри Станіслав Костюк, який, як представник спортивного напрямку кафедри, перевірив учнів на фізичну підготовку, провівши серію спортивних естафет.

 

 

На четвертій локації учні мали змогу відвідати ботанічний сад НУБіП України. Там вони ознайомились з сучасним та минулим екологічного автомобілебудування разом з асистентом кафедри Дар’єю Лемішко, яка підготувала дуже цікаві завдання зі світових тенденцій екологізації сучасних тракторів і автомобілів.

 

 

 

П’ята локація проходила у внутрішньому дворі корпусу механіко-технологічного факультету. Тут на учнів чекали доценти кафедри Олексій Соломка та Володимир Романченко. Вони представляли цілу лінійку автомобілів (від звичайних до електромобіля) та розповіли про їх комп’ютерну діагностику та електроніку сучасних автомобілей. Також на локації був представлений електротрактор, що є розробкою кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів, яким кожен бажаючий міг особисто покерувати, під пильним наглядом інструкторів.

 

 

На останній, шостій локації, учнів чекав доцент кафедри Іван Колєснік, який представив макет трактора загального призначення у розрізі та задавав запитання з конструкції тракторів і автомобілів, розповідаючи про відповідну дисципліну кафедри.

 

 

Після проходження всіх локацій учні повернулися до аудиторії де їх чекав завідувач кафедри Євген Калінін, який розповів про сучасні напрямки та пріоритети оновлення кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів і про нову спеціальність 274 «Автомобільних транспорт».

 

Про правила та умови вступної компанії 2023 року розповів доцент кафедри та представник приймальної комісії Університету Олексій Соломка. також Олексій Валерійович відповів на всі важливі питання, які задавали учні стосовно вступу.

 

Після промов настав час визначити переможців квесту «Історія автомобілебудування». Підраховуванням, отриманих за правильні відповіді та завдання, фішок було визначено трьох переможців, які отримали свої подарунки. Також кожен учень отримав сертифікат про участь у профорієнтаційному заході. Завідувач кафедри Євген Калінін привітав переможців та побажав учням успішно закінчити навчання та обрати для себе спеціальність, яка б принесла не тільки успіх, а й щастя, задоволення і духовний розвиток.

 

 

Захід видався жвавим та захопливим, школярам було дуже весело і цікаво, а головне – корисно!

Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів висловлює непомірну вдячність Михайлу Пирву – директору ТОВ Agro Assistance Group, який є офіційним та одним з найбільших постачальників техніки BASAK та YTO в Україні та Олені Мендель – директору Спеціалізованої школи №196 Святошинського району м. Києва за допомогу в організації та проведенні Дня відкритих дверей кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів.

 

Асистент кафедри
тракторів, автомобілів
та біоенергоресурсів
Юліана КОЛЄСНІК

 


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook