Ботанічний сад та Музей історії НУБІП України: студенти-міжнародники прогулялися стежками рідного університету

27 квітня 2023 року

 Залишилося менше 30 днів до святкування 125-річчя від дня заснування Національного університету біоресурсів і природокористування України. Напередодні такого величного свята, традиційно згадують історію заснування та розвитку рідного університету.

 26 квітня 2023 року студенти 2 курсу 2 групи спеціальності «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії» прогулялися стежками Ботанічного саду, насолодилися цвітінням магнолій та поспілкувалися в одній із чарівних альтанок, які розташовані на території.

  


 Далі вони відвідали третій корпус та Музей історії НУБіП України, де директорка музею Марія Поливач провела цікаву, пізнавальну та креативну екскурсію. Переповіла про легенди походження слова «Голосієво» та історію заснування сільськогосподарського відділення при Київському політехнічному інституті. Розказала про перші аудиторії, особливості навчання та показала тогочасні «заліковки» та які отримували дипломи випускники.
 1 вересня 1922 року на базі агрономічного факультету було створено Київський сільськогосподарський інститут. У 1926 році був зведений перших навчальних корпус у Голосієві за проектами архітектора Д.М. Дяченка у стилі українського необароко (сучасні 1, 2, 4 корпуси).


 Дізналися про руйнування та відбудову корпусів під час ІІ-ї світової війни, коли студенти і навчалися, бо потрібно було отримувати знання і власноруч відбудовували корпуси, бо не було кому будувати. Також, Марія Анатоліївна розповіла про участь студентів та випускників НУБіП України у боротьбі з російською навалою, що триває й нині.


 Сьогодні дізналися багато цікавого про історію та сучасність рідного університету, що формує в кожного з них патріота свого факультету та університету.

 

Куратор групи МВ 21002 б,
Ірина Матвієнко

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook