Навчальна практика з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин» на 5 курсі факультету ветеринарної медицини НУБіП України

1 травня 2023, 7:23

   Для студентів факультету ветеринарної медицини важливим є практична підготовка, особливо з клінічних дисциплін. Карантинні заходи, пов’язані з пандемією корона вірусної інфекції в 2020–2021 рр., воєнним станом в країні і небезпекою проведення занять в очному форматі, все це зменшило практичну складову вивчення дисциплін. Тому важливим елементом в підготовці лікаря ветеринарної медицини є навчальна практика, яка дає можливість майбутнім лікарям освоїти терапевтичну техніку, провести дискусії з викладачами кафедри та краще засвоїти пройдений раніше матеріал.

   Викладачами кафедри терапії і клінічної діагностики професором Шарандаком П.В., доцентом Розумнюком А.В. і асистентом Дробот М.В. з 10 по 28  квітня 2023 проводилась навчальна практика студентам 5 курсу факультету ветеринарної медицини з дисципліни «Внутрішні хвороби тварин». Основною базою для проведення навчальної практики є лабораторії кафедри терапії і клінічної діагностики, лабораторія кафедри конярства НУБіП України та Київський зоопарк. 
   Студентами 5 курсу були освоєні навички введення ін’єкційних розчинів різним видам тварин, практично закріплено знання з фіксації свійських та домашніх тварин. Співробітники кафедри конярства НУБіП України поділилися інформацією про утримання коней їх годівлю та особливості ветеринарного обслуговування цих тварин. 
   У Київському зоопарку представники ветеринарної служби ознайомили студентів з кормовою базою, умовами утримання тварин і разом провели маніпуляції з очистки ратиць у копитних тварин. За участі доцента Бойко Н.І., асистента Дробот М.В. були засвоєні методи лабораторного дослідження крові, відібраної від тварин. За  технічної допомоги лікаря ветеринарної медицини Омельчуна С.І. та професора Шарандака П.В. студентами було відпрацьовано запис електрокардіограми у жуйних тварин (велика рогата худоба, вівці, кози).
   Під час захисту практики між викладачами кафедри та студентами 5 курсу виникали дискусії стосовно діагностики, лікування та профілактики захворювань, що описували в щоденниках практиканти. Навчальна практика відбулась в умовах довіри між викладачами та студентами факультету ветеринарної медицини. 
 
Керівники практики Марина Дробот, Андрій Розумнюк і Павло Шарандак
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook