Підготовка до проходження навчальних та виробничих практик здобувачів спеціальності 076 «підприємництво, торгівля та біржова діяльність» у полі зору випускової кафедри

3 травня 2023 року

        На кафедрі організації підприємництва та біржової діяльності у навчальних планах підготовки здобувачів першого та другого рівнів вищої освіти передбачено проходження навчальних та виробничих практик з метою формування комплексу практичних навиків з профільних дисциплін за фахом.

У зв’язку з цим, кафедра працює над щорічним оновленням робочих програм та методичного забезпечення щодо проходження навчальних та виробничих практик. Студенти мають можливість на сайті кафедри у рубриці «Практична підготовка» вільно користуватись даними матеріалами.
Навчальна практика проводиться на кафедрі на базі двох наявних лабораторій, тоді як виробнича проходить на базі підприємств-роботодавців.
Кафедра організації підприємництва та біржової діяльності напередодні початку залікових та екзаменаційних сесій у травні 2023 року провела серію зустрічей з бакалаврами 1,2,3 курсів та магістрами 1 року навчання задля ознайомлення з Положенням про практичну підготовку студентів НУБІП України від 05.11.2021р. (https://nubip.edu.ua/node/12654), програмами навчальних і виробничих практик, а також проведенням інструктажів поведінки під час проходження практик та дотримання техніки безпеки.
Студенти також дізнались про особливості підписання договорів про виробничу практику, підготовки та захист звітів, а також про керівників та протяжність практик.
Необхідно відмітити, що специфіка спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» пов’язана з підприємницькою діяльність, тому в 2023 році багато наших студентів, особливо магістрів вже займаються власною підприємницькою діяльність у формі ФОП і планують виробничу практику присвятити вивченню проблематики роботи ФОПів в Україні та розробці шляхів удосконалення діяльності малого та середнього бізнесу. З метою якісного проходження виробничої практики такими студентами кафедра внесла доповнення до програм та методичних матеріалів.
Задля організації якісного проходження виробничих практик з можливістю подальшого працевлаштування кафедра у кооперації з роботодавцями в 2023 році провела відбір кращих студентів та за результатами співбесіди з представниками від роботодавців, дані студенти проходитимуть практику на двох провідних товарних біржах і в інших підприємствах, а саме на базі Української енергетичної біржі, Української універсальної біржі, міжнародної компанії МХП, тощо.
Валентина Яворська,
гарант
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook