На міжнародній конференції науковці обговорили проблеми забезпечення кібербезпеки в органах державної влади

3 травня 2023 року

  

Кафедра публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва ННІ неперервної освіти та туризму продовжує брати участь у міжнародному науковому дослідженні, що стосується проблематики кібербезпеки. Вже вдруге, представники кафедри проф. Приліпко С.М. та проф. Євсюкова О.В. прийняли участь та виступили з доповідями у черговому потужному науковому заході – міжнародній онлайн-конференції «Інтернаціональні виміри кібербезпеки» (“The International Dimension of Cybersecurity”), яка відбулася 1-2 травня 2023 року.

 

Відповідно до програми метою конференції стало обговорення актуальних викликів, що стосуються світового кіберпростору. Особлива увага учасниками заходу приділялася аналізу кіберзагроз, які суттєво впливають на функціонування державних інституцій. Зважаючи на необхідність протидії їм за умов сьогодення, постає необхідність створення такої моделі світової системи кібербезпеки, яка дозволить належним чином реагувати на нові загрози для суспільств та держав, зокрема у сфері громадського порядку та кібербезпеки, як головної складової національної безпеки.
 

      Когортою науковців були представлені заклади вищої освіти, які виступили співорганізаторами даного заходу:

Національний університет біоресурсів і природокористування України, м. Київ (Україна); Академічний центр політики кібербезпеки Університету військових досліджень (Республіка Польща) War Studies University in Warsaw, Poland; Університет м. Ундіне (Італійська республіка); Технологічний Університет у м. Кошице (Словацька Республіка) Technical University of Kosice, Slovakia.

 

Змістовні доповіді учасників конференції стосувалися результатів дослідницької діяльності в межах міжнародного проєкту в залежності від напрямів дослідження, а саме щодо:

  • інформаційної відкритості органів державної влади та захисту інформації в умовах воєнного стану в Україні;
  • застосування SMART-технологій у розвитку міської інфраструктури;
  • ролі цифрових технологій у процесі подолання кібертероризму у сфері публічного управління;
  • соціальної безпеки, захисту особистих даних громадян;
  • виявлення, відстеження нестандартного функціонування системи цивільної авіації країн ЄС в межах запобігання кіберінцендентам;
  • особливостей кіберосвіти в країнах ЄС;
  • формування нормативно-правових засад щодо відповідальності працівників у сфері публічного управління за порушення правил кібербезпеки;
  • специфіки вразливості до кіберзагроз мешканців малочисельних територіальних громад;
  • технологій хмарної обробки державної інформації;
  • регулювання взаємної правової допомоги щодо протидії кіберзлочинності в країнах-членах ЄС у відповідності до Конвенції про кіберзлочинність;
  • дезінформаційної діяльності рф проти України, яка здійснюється на території європейських країн;
  • створення можливостей використання гейміфікації в управлінні кібербезпекою;
  • забезпечення кіберстійкості суспільства та формування наднаціонального кіберпростору, тощо. 

Варто відзначити зацікавленість європейських колег до ситуації в Україні. Щирі слова підтримки, віра в Перемогу Українського народу, турбота про  безпеку роботи наших науковців і працівників Університету в умовах війни сприяли дружньому спілкуванню і відчуттю причетності до європейської наукової спільноти. Особливу подяку висловлюємо професорці Університету економічних та гуманітарних наук Пані Анни Макух (Аnna Makuch), яка на початку власної доповіді представила картину з зображенням філософського бачення європейців боротьби українців проти збройної агресії рф, виявивши таким чином повагу до науковців кафедри.

 

Кулаєць М.М., професор кафедри
публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook