Дипломи в руках першокурсників

3 травня 2023 року
Журналісти-першокурсники змогли побачити дипломи та іншу поліграфічну продукцію, відвідавши Видавничий центр НУБіП України на практичному занятті.

  2 травня студенти-першокурсники, котрі здобувають фах журналіста, мали можливість відвідати університетський Видавничий центр на практичному занятті з теорії журналістики. Саме тут виготовляють дипломи для випускників НУБіП, а також необхідну для підготовки спеціалістів різного профілю навчальну літературу, сертифікати, книги та безліч інших поліграфічних матеріалів.
  Більшість із нас уперше побачили великі друкарські машинки, різноманітне обладнання, технічні пристрої, у тому числі найсучасніше цифрове устаткування, які використовуються у виробничому процесі. за якими вже працювали члени редакції. Начальник Видавничого центру Валентин Олексійович Рудик ознайомив з основними технологічними процесами. Перш за все ми познайомилися з дизайнерським колективом, з яким у майбутньому ми будемо співпрацювати, готуючи до випуску наш колективний альманах-дайджест, як це робили і наші попередники – студенти-першокурсники минулих років. Ми дізналися, як і за який час друкуються книги та як буде друкуватися саме наш альманах. У цеху, де відбувається сам процес друкування, ми побачили уже зроблені дипломи, відчули особливу атмосферу, і, звісно ж, не могли не зробити фото.
  «Жодних труднощів із творчим доробком студентів минулими роками у нас не виникало. Всі попередні макети та праці, які були подані – добре підготовленими. Цього року ми видаватимемо вже п’ятий альманах. Можливо, з часом братимемо студентів на роботу, але поки такої потреби немає», – розповів В.О. Рудик про минулий досвід роботи зі студентами.
  Своїми враженнями поділилася Катерина Домбровська, одна із майбутніх журналістів: «Практичне заняття було напрочуд цікавим і пізнавальним. Це захоплюючий досвід, завдяки якому ми дізналися більше про процеси виробництва різних видань. Ми відвідали декілька відділень Видавничого центру, починаючи з редагування текстів та дизайну обкладинок до друку наших майбутніх альманахів. Мені дуже сподобалося таке практичне заняття, адже воно дає нам можливість торкнутися дуже важливої складової журналістики та видавничого процесу. Цей процес є складнішим, ніж я уявляла, тому що він потребує багато ресурсів та зусиль, щоб створити альманах чи інше видання з відмінною якістю».
  Це було справді захоплююче та цікаво подивитися на весь цей процес із середини. Ми дякуємо В. О. Рудику та всьому колективу Видавничого центру за те, що ознайомили нас з тонкощами цієї справи та дали відчути труд, який сприяє множити славу нашого університету. І логічно та справедливо звучить висновок нашого викладача Івана Сергійовича Чижа на завершення практичного заняття: «Журналістика починається звідси». І саме завдяки йому ми і робимо свої перші кроки у журналістиці.
 
Олег Коржук та Катерина Лазюк,
студенти 1 курсу спеціальності «Журналістика»
Співавтор: Йордана Курганевич,
студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика»
Фотографії: Діана Мойсак,

студентка 1 курсу спеціальності «Журналістика

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook