ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ПРО ЧОРНОБИЛЬСЬКУ КАТАСТРОФУ

26 квітня 2023 року
26 квітня — пам'ятний та водночас скорботний день для нашої Держави — річниця аварії на Чорнобильській атомній електростанції. Цього дня 1986 року ядерна катастрофа розділила наше життя на "до" і "після", а назва мало кому відомого до тієї пори українського містечка перетворилася на синонім трагедії всесвітнього масштабу. Трагедії, наслідки якої остаточно не подолані й до сьогодні. Вона назавжди змінила життя сотень тисяч людей і на сотні років зробила непридатними для постійного проживання людини понад 2,5 тисячі квадратних кілометрів території нашої держави. Ця катастрофа стала найбільшою за всю історію ядерної енергетики за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей та за економічними збитками.
Викладачі та здобувачі освіти Боярського фахового коледжу провели виховний захід приурочений цій страшній події. Головною метою заходу було у черговий раз привернути увагу до питання атомної безпеки.
Нажаль, не всі усвідомлюють наслідки цієї катастрофи і в теперішній час над нами знову нависла загроза ядерної небезпеки від країни – агресора.
Трагедія забрала життя багатьох людей та заподіяла непоправної шкоди здоров'ю тим, хто був в епіцентрі аварії, а також тим, хто відчайдушно ліквідовував її наслідки. А природа в зоні ураження ще й досі не відновилась. Ми пам'ятаємо, усвідомлюємо та розуміємо, що таке атомне лихо та якої біди може наробити надзвичайна ситуація на атомній електростанції.
Ми схиляємо голови перед усіма, хто пішов тоді в ядерний вогонь, щоб зупинити ланцюгову реакцію смерті. Вклоняємося тим, хто усвідомлено й мовчки жертовно віддав своє життя.
Вічна і світла їм пам'ять…
Безмежна шана і доземний уклін ліквідаторам, які живуть поряд з нами.
на якому віддали шану полеглим героям-ліквідаторам. Також переглянули документальний фільм «Розділені на атоми».
 
Тетяна ІВАНЧЕНКО, викладач
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook