Відкрита лекція з навчальної дисципліни «Цивільний процес» для студентів юридичного факультету

4 травня 2023, 13:12

 3 травня 2023 р. професором кафедри цивільного та господарського права Мариною Дейнегою була проведена відкрита лекція з навчальної дисципліни «Цивільний процес» для студентів 3 курсу ОС «Бакалавр» спеціальності 081 «Право».

 

     Лекція була присвячена тематиці судових витрат у цивільному процесі, актуальність якої пов’язана з безпосереднім зв’язком з реалізацією найважливішого права особи – права на доступ до правосуддя. Окрім того, останні зміни до цивільного процесуального законодавства України дають усі підстави для переосмислення сутності судових витрат та їх значення в механізмі судового захисту прав та охоронюваних законом інтересів фізичних та юридичних осіб, інтересів держави.

 

     Під час лекційного заняття були розглянуті актуальні питання визначення юридичної природи та класифікації судових витрат, характеристики судового збору як основного виду судових витрат та особливостей його сплати, визначення витрат на професійну правничу допомогу, витрат, пов’язаних з судовим доказуванням і явкою до суду та участю в судовому процесі учасників судового процесу, проблематичні аспекти розподілу судових витрат між сторонами.

 

    Відвідали лекцію заступник начальника навчального відділу з магістерських програм Олена Колеснікова, а також науково-педагогічні працівники юридичного факультету НУБіП України.

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook