Вшановуючи пам'ять тих, хто, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, виконав свій священний обов’язок – врятувати покоління від біди

26 квітня 2023 року

    Вшановуючи пам'ять тих, хто, ризикуючи своїм життям і здоров'ям, виконав свій священний обов’язок – врятувати покоління від біди – в річницю Чорнобильської трагедії в групі І курсу КІ-22012б 28.04.2023 р. відбулася виховна година «Пам’ять Чорнобиля».

 

    Студенти згадали сумну дату в українській історії, яка й досі відлунює важким відгомоном минулих десятиліть. Куратор розповів, як сталася аварія, звернувши особливу увагу на екологічні наслідки та зміни, які відбулися в зоні відчуження за останні роки. Студентам пропонується переглянути документальний фільм «Загублений світ», який відтворює події тієї фатальної ночі з 25 на 26 квітня 1986 року. Також до перегляду було рекомендовано подивитися серіал від НВО «Чорнобиль».

    Минуло багато років після аварії на Чорнобильській АЕС. Чорнобильська катастрофа надовго залишиться в нашій пам'яті. Її наслідки ми ще довго відчуватимемо, і ще довго чутимемо дзвони. Вони підуть за тими, кого вже немає, кого не буде завтра, хто заплатив за чиїсь помилки здоров'ям і життям. Чорнобиль був для нас уроком, за який ми дорого заплатили.

 

 

 

Максим Місюра,

куратор групи КІ-22012б,

доцент кафедри комп'ютерних систем, мереж та кібербезпеки.

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook