Випускники шкіл завітали до ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України

28 квітня 2023 року
    Кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій відкрила свої двері для випускників шкіл в рамках Дня відкритих дверей ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження. Захід відбувся в очному форматі, і його відвідали майже 130 випускників ліцеїв та загальноосвітніх шкіл здебільшого з регіонів Київщини та міста Києва.
    Серед гостей були ліцеї №1 та №2 Гостомельської селищної ради разом з вчителями Тетяною Бєлкіною та Ніною Яцентюк, гімназія № 59 ім. О. М. Бойченка м. Києва з заступником директора з виховної роботи Олександром Гнатюком та класним керівником Людмилою Манченко, Ржищівський ліцей "Лідер" з учителями математики Вікторією Самар та трудового та образотворчого мистецтва Надією Войтенко, НВК № 176 імені Мігеля де Сервантеса м. Києва, Миргородський ліцей ім. Івана Зубковського, ліцей "Наукова зміна" м. Києва, спеціалізована школа №200 імені Василя Стуса, та школи № 36 імені С.П. Корольова, №130 імені Данте Аліґ'єрі та №108 м. Києва, та ін.
    Під час зустрічі з випускниками шкіл кафедра електротехніки, електромеханіки та електротехнологій представила виняткову кількість та різноманітність сучасних лабораторних стендів, доступних у лабораторіях кафедри. Завідувач кафедри Олександр Окушко, гарант освітньої програми "Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка", Олександр Синявський та доцент Вячеслав Васюк розповіли про стенди з основ технічної експлуатації, електричних машин, теоретичних основ електротехніки, електротехнічних матеріалів, електричного освітлення та опромінення, автоматизованого електроприводу, теорії електроприводу та моделювання електропривода.
    Зокрема, було приділено особливу увагу вимірювальній та випробувальній лабораторії, відкритій в рамках програми USAID. У цій лабораторії встановлене сучасне обладнання, що дозволяє виконувати різноманітні випробування з ізоляції рідких і твердих діелектриків, перевірки працездатності автоматичних вимикачів змінного струму та вимірювання електромагнітних характеристик силових трансформаторів. Крім цього, в лабораторіях кафедри є найсучасніші засоби для проведення досліджень у сфері електротехніки, електромеханіки та електроенергетики, що дає студентам практичний досвід та підвищує якість їх підготовки.
    Під час проведення Дня відкритих дверей ми створили теплу та дружню атмосферу, яка сприятливо позначилася на сприйнятті заходу учасниками. Ми сподіваємось, що вони знайдуть наш інститут цікавим та привабливим та невдовзі стануть нашими студентами.
 
Окушко О.В.
в.о. завідувача кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

Васюк В.В.
доцент кафедри електротехніки,
електромеханіки та електротехнологій

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook