Етап передзахисту бакалаврських робіт спеціальності «Журналістика» успішно завершено

5 травня 2023 року
НУБіП України

   Весна – дуже насичений період у житті кожного студента. І ця не стала винятком. 4 травня 2023 року на кафедрі журналістики та мовної комунікації відбувся передзахист бакалаврських робіт спеціальності «Журналістика».

Марина Навальна, виконувачка обовʼязків завідувача кафедри журналістики та мовної комунікації, виступила зі вступною промовою. У своєму зверненні до майбутніх випускників професорка побажала учасникам успіхів, зауважила на важливості проведення таких заходів, оголосила регламент та представила усіх наукових керівників, які упродовж року працювали зі здобувачами.

Передзахист кваліфікаційних робіт є надзвичайно важливим етапом наполегливої праці кожного, хто прийшов до царини науки і поринув у вир знань. Він дає можливість студентам на практиці ознайомитися з форматом самого захисту, продемонструвати рівень своєї готовності представити власне дослідження на високому рівні, а також стисло і водночас ґрунтовно викласти думки, структурувати матеріал та узагальнити його для доповіді перед студентами та комісією.

  

 

Варто зазначити, що випускники ґрунтовно дослідили досить широкий спектр тем – від особливостей журналістських жанрів та традиційних медіа, до досліджень специфіки новітніх конвергентних ЗМІ. І це не дивно, адже незважаючи на те, що журналістика досить давня професія, вона постійно розвивається та видозмінюється, стає більш доступною та всеосяжною.

 
 

Майбутні фахівці повинні бути готовими до роботи в сучасних редакціях, де їм знадобляться знання як азів редактури, так і методики проведення інтервʼю, а також технічних аспектів роботи онлайн-ЗМІ.

 

  

Копітка робота над матеріалом, повне занурення у світ теми-дослідження та оприлюднення отриманих результатів – це завжди цікаво, а особливо, коли починаєш проводити соціологічне опитування, малювати схеми, вибудовувати графіки, робити порівняльні таблиці результатів. А вони у наших дослідженнях виявилися надзвичайно цікавими, інколи навіть несподіваними, та були корисними – зацікавили самих студентів і викликали захоплення наукових керівників.

 

  

Пам’ятаймо, що чим більше ми працюємо над запропонованою тематикою і заглиблюємось у проблематику дослідження, чим більше удосконалюємо власні тексти пошуком нової інформації, тим кращим буде фінальний варіант роботи. Пам’ятаєте, як писав Г. Сковорода, «Ніхто не пожне твердої слави від будь-якого мистецтва, коли працюватиме без насолоди та натхнення».
Тож наш успішний передзахист – ознака плідної і наполегливої праці студента, показник його знань, умінь та навичок, які він демонструє у дослідженні.

Бажаємо нашим випускникам здійснення творчих задумів, натхнення у роботі та успішного закінчення навчання!

Олена Льовіна та Ольга Ткач,
студентки 4 курсу спеціальності «Журналістика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook