НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації проводять лекційні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних кризових реалій

3 травня 2023 року

 Підходить до завершення весняний семестр 2022-2023 навчального року на гуманітарно-педагогічному факультеті НУБіП України. У відповідності до виконання наказу ректора «Про підвищення якості навчання в НУБіП України» та згідно затвердженого графіку проведення відкритих лекційних занять НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації було проведено 2 відкриті лекції.

  Доцент кафедри Олена Лаута прочитала лекцію з дисципліни "Філософія" на тему «Філософія спорту» для студентів гуманітарно-педагогічного факультету,  1 курсу спеціальності «Фізична культура і спорт». Лектор зазначила, що спорт – це своєрідний феномен бутійності людини, що охоплює матеріальну, фізично-предметну, духовно-ідеальну, мотиваційно-спонукальну складові. Попри розмаїття поглядів на соціальну значущість спорту, різні його поняттєво термінологічні визначення, очевидним є те, що спорт є соціально-культурним феноменом, важливою складовою історичного цивілізаційного процесу. Це свідчить про визнання ролі сучасного спорту в побудові соціальних відносин і його стабілізуючого впливу на розвиток загальної культури людини. Сьогодні надзвичайно важливо визначити роль і місце людини, конкретної особистості у спорті, її задачі та перспективи. Детально та неупереджено проаналізувати роль суспільства у формуванні філософської світоглядної позиції кожного члена суспільства стосовно фізичного виховання і спорту. Тому дана тема є актуальною.

 

  Доцент Аліна Супрун провела відкриту лекцію з дисципліни "Філософія науки та інноваційного розвитку"  для студентів 1 курсу ОС «Магістр» на факультеті харчових технологій та управління якістю продукції АПК. Тема лекції «Етика науки. Проблема відповідальності вченого». Динаміка сучасного світу стимулює привнесення у науково-дослідний простір магістрів нових форм і методів навчання, які спрямовані на активізацію пізнавальної діяльності та підвищення інтересу до предмета, розвиток творчого потенціалу особистості та її критичного мислення.
 З тематичним лекційним матеріалом магістри вже були ознайомлені на електорнному порталі НУБіП України, тому заняття проходило незвичайному форматі - у вигляді діалогу, коментарів та обговорення проблемних питань зазначеної тематики. В такий спосіб слухачі відпрацьовували вміння включатися в дискусію, формувати індивідуальну думку, здійснювати спробу самостійного аналізу конкретної тематики. Така незвична діалогова лекція була для них справжнім творчим робочим процесом, в ході якого вони змогли показати динамічний спосіб мислення, альтернативний спосіб світосприйняття та світорозуміння, а також змогли повною мірою самовиразитись як інтелектуали.

   Підводячи підсумки проведення квітневих відкритих лекцій слід зазначити, що всі відкриті лекції та заняття високо оцінили студенти, викладачі та завідувачі відповідних кафедр. Тож знову констатуємо, НПП кафедри філософії та міжнародної комунікації проводять лекційні заняття на високому професійному рівні, адаптуючись до сучасних зовнішніх та внутрішніх реалій.

 

Гейко С.М.,
доцент кафедри філософії та міжнародної комунікації,
відповідальна за здійснення контролю за якістю прочитаних лекцій
від гуманітарно-педагогічного факультету


 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook