ГОСТЬОВА ЛЕЦІЯ

20 квітня 2023 року
Вже доброю традицією на кафедрі економіки стало проведення гостьових лекцій, які вчать здобувачів порівнювати, оцінювати, аналізувати і давитися на одне і теж явище, але з різних сторін, сприймати різні точки зору як такі, що взаємодоповнюють одна одну.

Лектором-модератором проведеного заходу  на кафедрі був випускник економічного факультету 1998 р. Олексій Омеляненко. Керівник проекту: Покращення сталого розвитку агровиробництва в Україні. 

Під час лекції Олексій розповів про своє навчання на економічному факультеті, отримання другої освіти в магістратурі факультету захисту рослин. Поділився досвідом роботи у Укрексіманку, компанії «Сингента» та ін. відомих міжнародних компаніях. Під час спілкування  студенти 3-го курсу економічного факультету відділення «Економіка підприємства» отримали надзвичайно цікаву, вичерпну та корисну інформацію про реалізацію стратегії сталого розвитку , яка дасть можливість забезпечити продовольчу незалежність, підвищити якість життя людей та стимулювати агровиробництво. 
 
 
Це у свою чергу наддасть можливість нарощувати експорт сільськогосподарських і продовольчих товарів, забезпечуючи надходження валютних коштів та зростання ВВП.
 
 
Високий професіоналізм та компетентність Олексія Омеляненко дозволили доступно розкрити питання про цілі сталого розвитку, що сільськогосподарська галузь для Української держави завжди була однією з пріоритетних сфер як зовнішньоекономічного, так і внутрішньоекономічного розвитку країни, адже питання організації виробництва й підтримки продовольчого забезпечення для окремої держави актуальні в усі часи. Від цього залежить не тільки життєздатність і самодостатність країни й суспільства, а й безліч найрізноманітніших напрямів людської діяльності.
 
 
Ця форма навчання забезпечить нашим здобувачам вищої освіти можливість безпосередньо спілкування з фахівцями та отримання нових знань.
 
 
По закінченню лекції Олексій відповів на питання, студенти розповіли про своє бачення сталого  розвитку агровиробництва в Україні.   
 
 
Лекція була насиченою та викликала жвавий інтерес у слухачів. Активність здобувачів вищої освіти, їхня зацікавленість у таких зустрічах мотивує колектив кафедри економіки і надалі продовжувати практику проведення гостьових лекцій.
                                                                                               Лариса Коваленко
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook