Увага кураторів та старост академічних груп механіко-технологічного факультету зосереджена на підготовці до семестрового контролю знань

8 травня 2023 року
   Кожний заклад вищої освіти, який піклується про підготовку компетентного і конкурентоспроможного фахівця, зобов’язаний фокусувати в чіткому полі зору, якість виконання умов навчального процесу здобувачами вищої освіти. Особливо, в непрості часи, потрібно тримати моральний дух і професійний розвиток студентів, на високому рівні.
   4 травня 2023 року, у змішаному форматі, відбулися збори старост і кураторів академічних груп механіко-технологічного факультету. На зібранні обговорювалися важливі питання завершення навчального процесу у поточному семестрі, підготовки до екзаменаційної сесії, організації практичного навчання та майбутнього захисту бакалаврських і магістерських робіт.

   Декан факультету Вячеслав Братішко, висвітив розклади складання сесії здобувачами вищої освіти бакалаврату і магістратури та наголосив, на консолідації зусиль студентів, до ретельного виконання умов навчального плану, для логічного завершення семестру. Важливої уваги заслуговує питання реалізації студентами курсового проектування, із загальноінженерних дисциплін «Деталі машин» і «Теорія механізмів і машин» та спеціальних дисциплін «Сільськогосподарські машини», «Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання», «Трактори і автомобілі», «Дослідження операцій у транспортних системах» та «Вантажні перевезення». Для забезпечення якості виконання курсових проектів, студентам 2 - 3 курсів, організовані додаткові заняття, з вказаних дисциплін, які здобувачі вищої освіти, повинні відповідально використовувати. У разі виникнення сесійної заборгованості, ліквідувати неуспішне складання семестрового контролю знань, необхідно, до 23 червня 2023 р. Студентам слід обов’язково пам’ятати та неухильно дотримуватися принципів академічної доброчесності.

   Заступники декана Ігор Сівак і Оксана Ачкевич закцентували увагу, на контролі кураторів груп випускних курсів, стосовно вчасної підготовки кваліфікаційних робіт та дипломних проєктів бакалавра, до захисту перед екзаменаційними комісіями. До 15 травня 2023 р., випускні роботи повинні бути перевіреними на наявність плагіату та, до 22 травня 2023 р. – пройти процедуру попереднього захисту, на випускових кафедрах. Формат кваліфікаційних робіт, має відповідати діючому положенню НУБіП України, крім того, дипломні проєкти бакалавра, повинні бути оформленими, згідно вимог Єдиної системи конструкторської документації. Магістранти - дослідники – готуються до постерної конференції, яка відбудеться на факультеті, 22 травня поточного року.
   Після сесійного періоду, з 5 червня 2023 р., на факультеті стартують навчальні практики, а з 12 червня 2023 р. – виробничі. Все практичне навчання, буде реалізоване в очному форматі. На сьогоднішній день, студенти передвипускних курсів, здійснили саморозподіл, між базами виробничих практик факультету, до переліку яких входять вітчизняні і міжнародні провідні компанії. Здобувачі вищої освіти, які будуть проходити виробничу практику, в інших організаціях, до 10 травня поточного року, повинні надати в деканат підписані керівниками підприємств договори, про практичне навчання та паспорти баз практики. З метою мотиваційної корекції якості практичного навчання, кожний студент бакалаврату передвипускного курсу до 22 травня, отримає тематику майбутньої випускної кваліфікаційної роботи.
   Особливої уваги, також, потребує і поселення студентів до гуртожитків, на наступний навчальний рік. До 22 травня, старости, повинні провести моніторинг академічних груп, щодо намірів студентів поселятися, до кампусу, в наступному семестрі та надати сформовані списки здобувачів вищої освіти, до деканату. Сплату за проживання в гуртожитках, необхідно здійснити до 15 червня поточного року, для своєчасного формування відповідного наказу.

   Після активних обговорень, у висновку зборів, прийнято покроковий план спільних дій. Куратори академічних груп, беруть під пильний контроль виконання студентами курсових проектів і робіт, які повинні бути захищеними до 19 травня поточного року, також моніторять відпрацювання здобувачами вищої освіти семестрових лабораторних і практичних робіт, які повинні бути виконаними до кінця семестру. Разом із старостами, куратори підтримують моральний стан студентського середовища у групах та стимулюють наполегливу підготовку здобувачів вищої освіти, до семестрового контролю знань.

 

Ігор Сівак, заступник декана механіко – технологічного
факультету з навчальної і виховної роботи

 
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook