Профорієнтаційна робота не закінчується

5 травня 2023 року
Кафедра загальної екології, радіобіології та БЖД
Якщо ви вдало оберете
 професію і докладате до неї душу.
 То щастя саме знайде вас
(Ч. Дарвін)
Приблизно такими словами розпочалась профорієнтаційна робота викладачів кафедри загальної екології, радіобіології та безпеки життєдіяльності у 10-х класах Літинського опорного закладу ЗСО І-ІІІ ступенів №1 Вінницької області.
Школярі, дещо, зі здивуванням зустріли гостю з Києва, в їх очах промайнуло запитання, - щось ранувато Ви тут. Але після детального пояснення мети зустрічі, школярі активізувались та почали задавати питання. Більше, звичайно, про університет, факультети, навіть про Київ і наскільки безпечно саме зараз перебувати в столиці. Питання, що задавали школярі були настільки загальні, що складалось враження, діти ще не готові до вибору майбутньої професії. Тому дуже багато часу було приділено налаштуванню на думку, що вибір професії, який уже скоро буде здійснений, один із найважливіших кроків у житті і своє майбутнє ми визначаємо за довго до шкільного дзвінка. Тому обирати професію, потрібно зважити всі «за» і «проти» того чи іншого заняття, що приваблює «приміряти його на себе». Людині. Котра обирає професію, потрібно визначитися в цій гамі розмаїття професій, розуміти їх зміст, зуміти реально оцінити свої можливості, нахили та здібності.
Дуже приємно було чути, як діти своїми запитаннями показали, що не всім хочеться лише заробляти гроші. Але й реалізувати свій потенціал та отримувати справжнє задоволення від своєї діяльності.
Мрія і реальність – як їх поєднати? Як не помилитись у виборі своєї дороги, щоб бути щасливим у праці. Як зупинитись на виборі ВУЗу, не задумуючись про його престижність? Ось в такому форматі пройшла перша частина зустрічі.
Надалі, після детальної розповіді про факультет захисту рослин, біотехнологій та екології, учні задавали питання і про НМТ, і про середній прохідний бал на спеціальність. Уважно слухали і про можливість навчатись на підготовчих курсах.
У цей же день була проведена і профорієнтаційна робота в одинадцятих класах  Літинського ліцея №2 . Відчутна різниця при спілкуванні з майбутніми випускниками, ніби вікова різниця між дітьми декілька років. Більша частина учнів вже зробила свій вибір, - це відчувалось навіть у порівняльних запитаннях. Але уважно вислухали про факультет та університет загалом. Зацікавились великою кількістю бюджетних місць, а пояснення, як правильно потрібно зазначати пріоритетність у заявах, на що потрібно звертати увагу, відштовхуючись від бюджетних місць викликало жваву дискусію.
  
 
       
 Ну що ж шановні випускники, ми з нетерпінням чекаємо Вашого вибору! А поки, успіхів вам  у завершенні навчання та проходженні Національного мультипредметного тесту!!!!
 
 
Доцент кафедри загальної екології,
 радіобіології та безпеки життєдіяльності

Піскунова Л.Е. 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook