У Бережанському агротехнічному інституті відбувся День відкритих дверей

8 травня 2023 року

1Вибір професії – це велика відповідальність. Відповідальність перед батьками, суспільством та найголовніше – перед собою. Підготовка спеціалістів, які зможуть відбудувати нашу країну та забезпечити успішний розвиток і процвітання, - це один із ключових аспектів відновлення мирного життя в Україні, про який варто думати вже зараз.

5 травня 2023 року у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут» відбувся профорієнтаційний захід для випускників шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів – День відкритих дверей.

23Зустріч було проведено в онлайн форматі на платформі Zoom. Спочатку на заваді нашого безпосереднього спілкування стояла пандемія COVID, а зараз ми відстоюємо свою незалежність в боротьбі з російським агресором. Потужні кадри визначають майбутнє України. Тому підготовка висококваліфікованих фахівців є першочерговим завданням нашої держави.

45Майбутні абітурієнти мали можливість ознайомитися з особливостями навчання, наукової та міжнародної діяльності, творчого розвитку і дозвілля, які надає інститут.

67До заходу долучилися як випускники шкіл, гімназій, ліцеїв та коледжів, так і частково їхні батьки. Найбільше потенційних вступників приєдналося з Тернопільської, Івано-Франківської та Львівської областей.

89Заступниця директора з навчальної та навчально-методичної роботи Степанія БІЛИК привітала всіх учасників та презентувала інформацію про інститут, як відокремленого підрозділу одного із провідних закладів вищої освіти – Національного університету біоресурсів і природокористування України, який в травні місяці буде відзначати своє 125-річчя. Доповідачка розповіла історію та сучасний стан розвитку інституту, особливу увагу у своєму виступі приділила питанню якості освіти, що є ключовим у життєдіяльності нашого навчального закладу. А стати студентом НУБіП України – це престижно і відповідально.

1011«Вступивши в наш заклад, ви будете мати можливість навчатися в сучасних комфортних спеціалізованих лабораторіях, аудиторіях, кабінетах, проходити практику як в Україні, так і за кордоном, займатися в наукових гуртках, різних спортивних секціях, приймати участь у різноманітних виховних і культурно-мистецьких заходах. Адже заклад вищої освіти – це неповторна атмосфера, яку спільно творять студент – своєю допитливістю, наполегливістю і творчим запалом та викладач, який прагне задовільнити цікавість студента, допомогти йому освоїти професію», - наголосила Степанія Григорівна.

1213Відповідальний секретар Приймальної комісії інституту Микола ПОТАПЕНКО розповів про новації вступної кампанії 2023 року, особливості складання НМТ, етапи та терміни вступної кампанії, можливості щодо подачі документів на різні спеціальності. Наголосив, що вступ цьогоріч до ЗВО є спрощеним, всі документи подаються в електронній формі.

«У цьому році абітурієнт може подати до п’яти заяв на місця державного замовлення у відкритих та фіксованих (закритих) конкурсних пропозиціях. Загалом, можна подати до двадцяти заяв у сукупності за всіма джерелами фінансування, тобто враховуючи бюджетні та контрактні пропозиції», - зазначив Микола Валентинович.

1415Також повідомив, що для вступників на базі ПЗСО, НРК5 в інституті діють підготовчі курси, успішне закінчення яких дасть можливість отримати до 10 додаткових балів при вступі до нашого навчального закладу на спеціальності з особливою підтримкою.

1617Із факультетами інституту, їх структурою, організацією освітнього процесу, актуальністю освітніх програм, сучасною матеріально-технічною базою, умовами навчання детально ознайомили учасників заходу декани: Любов ЯРЕМА, Василь БУНЬКО та Олег ФЛЬОНЦ.

1819Також було акцентовано увагу на можливостях академічної мобільності здобувачів вищої освіти, участі їх в наукових гуртках, олімпіадах, конкурсах, проведенні наукових досліджень, студентського дозвілля, яке допоможе розвивати світогляд і створювати найміцніші дружні зв’язки, перспективах роботи за фахом. Факультети активно співпрацюють з Радою роботодавців, яка надає сучасні бази практичної підготовки студентів та місця для працевлаштування випускників.

Декани факультетів поділилися численними успіхами своїх студентів та випускників і детально описали переваги здобуття вищої освіти у ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут».

Учасники заходу мали можливість переглянути відеопрезентації про факультети інституту.

2021Після цього завідувач відділу гуманітарної освіти, виховання та студентських справ Володимир ЗАЙЧУК розповів про активне дозвілля наших студентів, цікаві події, які відбуваються в інституті та широкі можливості творчого і спортивного розвитку, що чекають на майбутніх здобувачів вищої освіти. Презентуючи основні сфери діяльності студентства, Володимир Миколайович підкреслив їх активну громадянську позицію, яка особливим чином проявилася під час воєнного стану.

Учасники і гості заходу мали можливість отримати професійні відповіді на питання щодо вступної кампанії, які їх цікавили.

На завершення заступниця директора Степанія БІЛИК висловила щиру подяку усім гостям, які виявили щире зацікавлення та взяли участь у Дні відкритих дверей.

«Всі ми свято віримо в перемогу України над російським агресором. На молоде покоління буде покладена місія не тільки відбудовувати країну, а будувати оновлену, сильну, незалежну, європейську державу Україну.

І насамкінець хочу відмітити, що інститут є абсолютно відкритим для того, щоб абітурієнт зробив правильний, а головне – усвідомлений вибір і вже як студент продовжив формувати свої професійні навики», - наголосила Степанія Григорівна.

День відкритих дверей був сповнений цікавою інформацією для майбутніх вступників. Захід пройшов у теплій та дружній атмосфері. Ми сподіваємося, що майбутні абітурієнти зможуть остаточно переконатися у своєму виборі та в подальшому будуватимуть своє успішне професійне майбутнє разом зі спільнотою ВП НУБіП України «Бережанський агротехнічний інститут»!

 Миру всім нам! Перемоги!

 Галина ХРИСТЕНКО,

завідувачка навчального відділу

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook