Зустріч з відомим науковцем Потопальським А.І.: від ідеї до реалізації - один крок

2 лютого 2015 року

         31 січня 2015 року відбулася зустріч ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України професора Ніколаєнка С. М., першого проректора НУБіП України професора Ібатуліна І. І. та декана гуманітарно-педагогічного факультету професора Шинкарука В. Д. з директором Інституту оздоровлення і відродження народів України НАНУ Потопальським А. І.

         Під час зустрічі було обговорено поточні питання, проблеми і першочергові завдання, що стоять перед університетом. Особливу увагу ректор звернув на участь працівників гуманітарно-педагогічного факультету в реалізації програми розвитку «Голосіївська ініціатива – 2020», у межах якої університет провадить активну міжнародну діяльність та налагоджує співпрацю з вітчизняними вищими навчальними закладами й науковими установами. Зокрема, було обговорено основні напрями співпраці університету з Інститутом оздоровлення і відродження народів України НАНУ, який заснував 1992 р. відомий науковець Потопальський А.І. як науково-виробниче об’єднання щодо створення та вивчення нових лiкарських засобiв протипухлинної, противiрусної та iмуномодулювальної дії.

         Основною метою та завданням діяльності Інституту оздоровлення і відродження народів України НАНУ є розробка i впровадження засобiв молекулярного оздоровлення людини та довкiлля, нових біотехнологій; створення i поширення нових форм рослин; сприяння розвитку охорони здоров’я, освiти, материнства та дитинства, розвитку природоохоронної справи, вiдродженню духовностi населення; пропагування здорового способу життя; участi у наданнi медичної допомоги населенню та надання допомоги особам, якi через свої фiзичнi, матерiальнi чи iншi особливостi потребують соцiальної пiдтримки та пiклування.
         У межах співпраці з Інститутом оздоровлення і відродження народів України НАНУ для втілення базових принципів розвитку біосоціальної економіки і управління природокористуванням у життєвий цикл сільськогосподарського виробництва та розвитку українського села, а також для розроблення нового наукового напряму оздоровлення людини і довкілля було прийнято рішення про створення кафедри духовного відродження людини у структурі гуманітарно-педагогічного факультету.
 
Канд. філол. наук, доцент Харченко С. В.
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook