Навчальна практика в очному форматі з дисципліни паразитологія та інвазійні хвороби тварин

12 травня 2023 року
ФВМ НУБіП України

      Народна мудрість гласить – краще один раз побачити, ніж 100 разів почути. І підготувати лікаря ветеринарної медицини надавши лише теоретичні знання без практичної складової неможливо. Професія лікаря ветеринарної медицини дещо складніша, порівняно із колегами гуманної медицини – тварина не має змоги пожалітися на своє самопочуття, вказати де у неї болить, а де у неї, можливо, свербить. І ветеринарний лікар має усе збагнути, встановити стан здоров’я тварини, враховуючи здобутий досвід, практичні навички своєї нелегкої, але напрочуд важливої праці.

   То ж, відповідно до наказу ректора, з 1 травня в очному форматі стартувало проходження навчальної практики з дисципліни паразитологія та інвазійні хвороби тварин студентами 4 курсу освітньо-професійної програми підготовки ОС «Магістр», спеціальність 211 «Ветеринарна медицина» і спеціальність 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза». Студенти даного курсу, з відомих обставин, протягом двох семестрів у дистанційному форматі прослухали повний курс лекцій з вказаної дисципліни, мали змогу побачити збудників паразитарних хвороб, їх цикли розвитку, ознайомитись із перебігом хвороб, що вони викликають, особливості їх діагностики і лікування хворих тварин, але лише на екрані монітора.

   І ось студенти у навчальній лабораторії кафедри. Вони з особливою цікавістю вивчають збудників паразитарних хвороб за наявними макро- і мікропрепаратами, практично відпрацьовують лабораторні методи діагностики паразитарних хвороб, знайомляться із зразками протипаразитарних лікарських засобів. Під час навчальної практики студенти мають змогу провести клінічний огляд різних видів тварин, у тому числі і за підозри на паразитарні захворювання. Лікарі ветеринарної медицини мають знати як прогнозувати і як запобігти зараження тварин. З цією метою проводиться дослідження зібраних проміжних хазяїв (молюсків, дощових черв’яків тощо) для виявлення личинкових стадій розвитку збудників паразитарних хвороб.

   Таким чином, практика проходить відповідно до затвердженої програми, студенти надзвичайно раді зустрічі із одногрупниками і дякують науково-педагогічним працівникам за цікаву і змістовну практику.

Професор кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії

Михайло Петрович Прус

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook