Підвищуємо кваліфікацію викладачів коледжів з електроніки, мікропроцесорної техніки та автоматики

13 травня 2023 року

На кафедрі автоматики та робототехнічних систем імені академіка І.І. Мартиненка відбулись дистанційні заняття з підвищення кваліфікації викладачів коледжів і технікумів. Незважаючи на зайнятість основною роботою, відзначимо, що вони регулярно їх відвідували, задавали цікаві питання, брали активну участь у обговоренні, дякували за змістовні лекції з питань сучасної електроніки, мікропроцесорної техніки, програмування та автоматичного управління процесами та виробництвами. Не в останню чергу високу дисципліну дотримано завдяки значній організаційній роботі голови міського методичного об'єднання електротехніки ВНЗ І-ІІ рівня акредитації в м. Києві Світлани Литвин.
Особливу цікавість слухачів викликали лекції з електроніки доц. Анатолія Гладкого, з типових алгоритмів управління проф. Віталія Лисенка, з штучних нейронних мереж проф. Наталії Заєць, з інтернету речей доц. Тараса Лендєла.
Родзинкою в процесі навчання став виїзд у останній день на екскурсію в ТОВ "Асканія-Флора". Підприємство величезне, має найбільшу в Европі площу теплиці під одним дахом.

Неочікувано для багатьох в умовах війни підприємство ефективно працює, використовує унікальні технології. У виробничих приміщеннях майже відсутні люди, тепличне підприємство має найвищий рівень автоматизації. Регулюються температура, вологість та вміст вуглекислого газу в повітрі, зашторювання стелі, приготування і подача живильного розчину до кожного куща, досвічування рослин... Рекуперація тепла економить значні кошти. На випадок відключення електроенергії встановлені потужні генератори. Надійно розвинута логістика.
Екскурсанти цікавились особливостями технології вирощування квітів, особливостями енергетики, автоматизації. Екскурсоводом був заступник генерального директора з технічних питань Володимир Масич. Не було питання, на яке б він не дав точної, ґрунтовної відповіді. А його тонкий гумор створював чудову атмосферу спілкування.
Екскурсантів провели через усі ділянки виробництва.

Море троянд викликало особливе піднесення почуттів.
Остаточно працівники "Асканія-Флора" завоювали серця екскурсантів, коли кожній представниці кращої половини людства подарували чарівні букети троянд.

У вайбер-групі слухачів всі висловили щиру подяку за екскурсію, відзначили якість виробництва, високий рівень автоматизації, велику пізнавальну і професійну користь екскурсії, приємну атмосферу. Незабутні враження!
Процес навчання завершився знайомством слухачів з лабораторіями кафедри автоматики та врученням їм сертифікатів з підвищення кваліфікації.

В урочистостях взяли участь організатор курсів заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Тереза Микицей, завідувач кафедри автоматики та робототехнічних систем ім. академіка І.І. Мартиненка В.П. Лисенко, професор кафедри І.М. Болбот.

Старший викладач кафедри Анатолій Руденський


 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook