Питання навчально-методичного забезпечення кафедри ОПБСТ на новий 2023/24 навчальний рік

14 травня 2023 року
   Головною метою освітнього процесу на механіко-технологічному факультеті НУБІП України є підготовка висококваліфікованих та компетентних фахівців з агроінженерії та транспортних технологій, які будуть конкурентоздатними на національному ринку праці.
  Незабаром розпочнеться екзаменаційна сесія, закінчиться семестр та наприкінці літа розпочнеться новий 2023/24 навчальний рік. Керівництво факультету та науково-педагогічні працівники спрямували свою роботу на підготовку матеріальної і навчально-методичної бази кафедри до нового навчального року.
   Тому, на засідання кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві, яке відбулось 12 травня ц.р., було винесене питання готовності навчально-методичного забезпечення до нового навчального року. Засідання проводив завідувач кафедри, д.т.н., проф. Василь Хмельовський.

   Всі науково-педагогічні працівники кафедри підготували робочі програми дисциплін і винесли їх на обговорення. Робочі програми є частиною навчально-методичного комплексу кожної навчальної дисципліни, які містять такі компоненти: робоча програма навчальної дисципліни; силабус навчальної дисципліни; електронний навчальний курс дисципліни eLearn; конспекти лекцій та їх презентації; підручники, навчальні посібники, методичні матеріали; програма навчальної (виробничої) практики дисципліни, якщо вона передбачена навчальним планом.

   Були розглянуті робочі програми з дисциплін «Наукові основи компостування» (д.т.н. Братішко В.В.), «Машини та обладнання для тваринництва» (проф. Хмельовський В.С.), «Механізація і автоматизація у тваринництві» (доц. Потапова С.Є.), «Управління технологічними процесами у тваринництві» (доц. Потапова С.Є.), «Охорона праці в галузі» (доц. Войналович О.В., Марчишина Є.І.), «Безпека праці і життєдіяльності» (проф. Поліщук В.М., доц. Білько Т.О., Мотрич М.М., Зубок Т.О., Єременко О.І.) та інші, які були виведені на широкий екран і всі присутні могли висловити свої побажання та зауваження.

    Під час жвавого обговорення навчально-методичних матеріалів було наголошено на їх загальному змісті, послідовності викладення, організаційних формах вивчення, їх обсязі та вимогах до знань і вмінь. Наголошено на здатності студентів реалізовувати свої загальні та спеціальні (фахові, предметні) компетентності, розв’язувати складні інженерно-технічні задачі, пов’язані з функціонуванням сільськогосподарської техніки та технологічними процесами виробництва. Усі члени кафедри мали змогу висловитись з розглянутого питання. Декан факультету д.т.н. Вячеслав Братішко наприкінці засідання висловив побажання до окремих матеріалів, зауважив на недопустимості дублювання тем, наголосив на програмних результатах навчання.

  На засіданні кафедри ОПБСТ вирішено доопрацювати робочі програми дисциплін з урахуванням висловлених зауважень і побажань та рекомендацій Гарантів освітніх програм. Після доопрацювання робочі програми дисциплін та силабуси будуть затверджені та викладені на сайті факультету.

   

   Навчально-методичні матеріали сприятимуть формуванню освіченої, гармонійно розвиненої особистості - студента, здатного до постійного оновлення наукових знань, академічної та професійної мобільності, швидкої адаптації до змін і розвитку в галузі агроінженерії, технологій та організації охорони праці на підприємствах в умовах ринкової економіки.

 

Василь Хмельовський, завідувач кафедри ОПБСТ 
Євгенія Марчишина, доцент кафедри 
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook