Повідомлення НАН України

14 травня 2023 року

 У межах програми Європейського союзу «Горизонт Європа» триває формування консорціумів і подання заявок на участь у конкурсі за напрямом Дослідження та інновації, а також інші заходи задля підтримки реалізації місії Угоди про ґрунти для Європи (A Soil Deal for Europe HORIZON-MISS-2023-SOIL-01).

Конкурс спрямований на:

   Покращення доступу землевпорядників і державних органів до даних та знань щодо просторових варіацій хімічних, фізичних і біологічних умов й динаміки в підґрунтовому шарі. Це має забезпечити розвиток практики сталого управління ґрунтами та відповідних фінансових і політичних стимулів.

   Прискорене розгортання практик сталого управління для захисту та відновлення підґрунтових шарів сільськогосподарських, лісових та інших типів ґрунтів, а також нарощування відповідних залежних від ґрунту екосистемних послуг, таких як забезпечення харчовими продуктами та клітковиною.

   Покращене розуміння ролі підґрунтових шарів в адаптації до змін клімату та пом’якшенні їх наслідків.

Додаткова інформація про конкурс.

Кінцевий термін подання заявок – 20 вересня 2023 року.

Додаткові консультації можна отримати в Офісі сприяння міжнародній грантовій діяльності НАН України за тел. (044) 239-67-99 та e‑mail: [email protected].

За інформацією Офісу сприяння міжнародній грантовій діяльності НАН України

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook