Кафедра міжнародних відносин долучилася до проведення Тижня Європи в Україні

14 травня 2023 року

Цьогоріч Україна вперше відзначає День Європи 9 травня – одночасно з іншими державами Європи. Саме цього дня відбулася знаменна подія – промова міністра закордонних справ Франції Робера Шумана з пропозицією про початок процесу європейської інтеграції.

Національний університет біоресурсів і природокористування України долучився до відзначення не лише Дня Європи, а й цілого Тижня Європи, проведення якого було ініційовано Національним агентством України з питань державної служби. Метою заходу є інтеграція зусиль з пошуку дієвих підходів до розв’язання актуальних теоретичних, методологічних та практичних викликів, пов’язаних з формуванням та функціонуванням ефективної системи публічного управління європейського зразку.

     

В рамках Тижня Європи кафедра міжнародних відносин і суспільних наук НУБіП України спільно з кафедрою публічного управління, менеджменту інноваційної діяльності та дорадництва стала співорганізатором секційного засідання «Взаємовідносини Україна – ЄС» у межах науково-практичної конференції «Європейські орієнтири публічного управління», що відбулася в очно-дистанційному форматі. До конференції долучилися представники наукової спільноти, державних установ, бізнесу та громадянського суспільства, зокрема Чорноморського національного університету ім. Петра Могили, Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Вармінсько-Мазурського університету м. Ольштин (Республіка Польща), Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського, Національного університету «Одеська політехніка», Державної установи «Інститут природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України», Міністерства юстиції України, Міністерства аграрної політики та продовольства України, Міністерства культури та інформаційної політики, Київської обласної державної адміністрації, Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, компанії «Maschio Gaspardo», Центру європейської освіти м. Варшава (Республіка Польща), Громадської організації «Молодіжний центр наукової діяльності».

    

Представники кафедри міжнародних відносин і суспільних наук також виступили перед учасниками зі своїми напрацюваннями. Доктор політичних наук, професор кафедри Лілія Макаренко висвітила проблему розвитку громадянського суспільства у контексті європеїзації публічного управління в Україні. Кандидат політичних наук, доцент кафедри Богдан Грушецький розкрив ключові питання співробітництва між Україною та ЄС після підписання Угоди про асоціацію.

     

Впевнені, що ініціатива проведення Тижня Європи буде продовжена і в наступні роки та сприятиме європейській інтеграції нашої держави та її наукової спільноти.

 

 

 Богдан Грушецький,
доцент кафедри міжнародних відносин і суспільних наук

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook