Спілка ректорів України не підтримала наміри парламенту відкрити шлях до обезземелення закладів вищої освіти

12 квітня 2023 року

12 квітня 2023 року відбулося розширене засідання Президії Спілки ректорів України, участь в якому взяли міністр освіти і науки України Оксен Лісовий, голова Національного агентства з питань  корупції Олександр Новіков, ректори вищих закладів освіти країни.

Очільник міністерства освіти і науки Оксен Лісовий у своєму виступі закцентував на співпраці з центральним органом виконавчої влади, перспективах розвитку вищої освіти. Голова Нацагентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков проінформував про особливості врегулювання питання сумісництва та конфлікту інтересів у вишах.
 
Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, заступник голови Спілки Станіслав Ніколаєнко зупинився на проектах законів 7588, 9086, 9086-1 щодо внесення змін до Земельного кодексу України, які містять норми про вилучення наявних земель у закладів освіти. Пропозиції про необхідність вилучення цих новел були підтримані Спілкою одноголосно. Відповідні звернення направлені до керівників парламентських комітетів, народних депутатів України.
 
На засіданні Президії також були розглянуті й інші питання діяльності Спілки.
 
Пресслужба
 
 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook