Результати проміжної атестації студентів на порядку денному наради із заступниками деканів, директорів ННІ та ВСП з навчальної роботи

19 квітня 2023 року
 Нараду із заступниками деканів та директорів ННІ та ВСП з навчальної роботи, яка відбулася 19 квітня 2023 року розпочав ректор університету Станіслав Ніколаєнко. Керівник закладу наголосив на необхідності проведення глибинної профорієнтації, що передбачає тісний контакт з конкретними навчальними закладами та вузьку спеціалізацію такої співпраці, реальні результати якої нададуть можливість університету отримати кращих студентів.
 
  Ректор відзначив також необхідність систематизації роботи деканатів факультетів та дирекцій ННІ з кураторами, завідувачами кафедр та старостами академічних груп. Така систематизація здатна забезпечити чітке та швидке донесення інформації, що забезпечить високий рівень організації освітнього процесу.
  Окрему частину свого виступу керівник університету присвятив якості освітнього процесу: навчально-методичному та матеріально-технічному забезпеченню лабораторій, формату проведення навчальних занять зі студентами, роботі зі студентами, що мають заборгованість у навчанні, фактам неготовності окремих викладачів повертатися до роботи у очному форматі.
  Наприкінці свого звернення до заступників деканів факультетів та директорів ННІ Станіслав Ніколаєнко поінформував про план заходів в університеті з нагоди 125-річниці заснування закладу, доручив запросити до участі у запланованих заходах випускників та роботодавців.
 
  Начальник навчального відділу Ярослав Рудик акцентував увагу присутніх на аналізі результатів проміжної атестації студентів денної форми навчання. Він зазначив, що 92% успішно пройшли цей етап та впевнено підходять до сесії. Решта студентів завершують проходження атестації (факультет інформаційних технологій, ННІ неперервної освіти і туризму і ННІ лісового і садово-паркового господарства). Деканати факультетів та дирекція ННІ пояснюють дещо нижчий рівень позитивної атестації захворюваннями студентів, пропусками занять з різних причин, невчасним виконанням практичних завдань тощо.
 
 
  Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук повідомив присутнім про підготовку до зустрічі ректора університету зі старостами академічних груп 2 і 3 курсів повного та скороченого термінів навчання. Він зазначив істотну роль атестації студентів у визначенні їх готовності до здачі весняної екзаменаційної сесії та наголосив на необхідності ретельно розглянути її результати на засіданнях вчених рад факультетів та ННІ.
 
 
  Олег Бачинський доповів про організацію літніх навчальних та виробничих практик у 2 семестрі 2022-2023 н.р. Він зазначив, що вимоги щодо організації практичного навчання полягають на сьогодні у плануванні практик в очному форматі, ретельній перевірці поданих студентами договорів щодо віддаленості від зони бойових дій, вчасній подачі договорів з базами практик та проектів наказів на погодження до адміністрації університету. Необхідно забезпечити обов’язкове проведення інструктажу з техніки безпеки та охорони праці перед початком практики.
 
  Про оновлення Положень, що регламентують організацію освітнього процесу в НУБіП України та оприлюднених на сайті університету для обговорення доповіли завідувач навчально-методичного відділу Лариса Кліх та заступник начальника навчального відділу Оксана Зазимко. На розгляд заступників деканів та директорів винесено проєкти таких положень: «Про навчально-методичну раду НУБіП України», «Про організацію освітнього процесу в НУБіП України», «Про екзамени і заліки у НУБіП України» та «Про освітні програми у НУБіП України».
 
 
  Про співпрацю з Державною службою зайнятості доповів присутнім начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання Олександр Санченко. Він зазначив, що відповідно до листа МОН № 3/1876-23 від 13.04 сформовано Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці, що затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 207.
 
 
Ярослав Рудик,

начальник навчального відділу 

 
 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook