Кафедра агрономії запрошує на навчання

15 травня 2023 року
Ніжинський агротехнічний інститут

Кафедра агрономії запрошує вступників на навчання за освітньою програмою «Агрономія» спеціальності 201 «Агрономія» освітнього ступеня «Бакалавр».

В Україні, як у великій аграрній державі, тримається стабільно високий попит на спеціалістів у сфері агрономії. Незважаючи на велику мережу навчальних закладів різних рівнів, які займаються підготовкою спеціалістів у галузі рослинництва, в нашій країні зберігається значний дефіцит професіоналів у цій сфері. Більше того, з часом цей дефіцит загострюється оскільки розвиток галузі спричинює появу нових спеціальностей, які вимагають знань не тільки базових законів землеробства, але і сучасних технологій, прийомів і рішень проблем у рослинництві.

Різноманітність форм власності, присутність на аграрному ринку зарубіжних і транснаціональних компаній гарантує широкий вибір і великі перспективи спеціалістам з агрономії, які володіють знаннями та мають готовність досягати вершин своєї професії.

Освітній процес в нашому навчальному закладі здійснюється висококваліфікованим професорсько-викладацьким складом. Протягом навчання майбутні фахівці з агрономії беруть участь у Всеукраїнських та Міжнародних науково-практичних семінарах і конференціях з проблем користування біологічними ресурсами, а кращі здобувачі вищої освіти беруть участь в олімпіадах на рівні держави.

В лабораторіях інституту студенти отримують знання будови сільськогосподарських рослин, їх біологічні особливості та технологій вирощування. Майбутні агрономи набувають навичок у проведенні селекційної роботи, навчаються аналізувати показники якості насіння та товарного зерна; вивчають якісні показники технічних культур: цукрових буряків, льону-довгунця, конопель, соняшнику та багатьох інших.

В навчальних аудиторіях кафедри агрономії студенти дізнаються про роль геоінформаційних систем в рослинництві, особливості технологій біологічного землеробства, отримають відповіді на питання навіщо людям генно модифіковані організми, а також переконаються, що сучасний агроном не може обійтися без смартфону, планшета і коптера.

Ми чекаємо саме на тебе!

Умови вступу на ОС «Бакалавр»:

На основі ПЗСО (4 роки навчання):
НА БЮДЖЕТ - сертифікат НМТ 2022-2023 років
АБО
Сертифікати ЗНО 2020-2021 років:
  • українська мова та література;
  • математика;
  • історія України, або іноземна мова, або біологія, або географія, або фізика, або хімія
НА КОНТРАКТ - лише мотиваційний лист
 
На основі ОКР «Молодший спеціаліст», ОС «Молодший бакалавр», ОПР «Фаховий молодший бакалавр» (3 роки навчання):
НА БЮДЖЕТ - сертифікат НМТ 2022-2023 років
АБО
  • сертифікат ЗНО 2020-2021 років з української мови і літератури;
  • сертифікат ЗНО 2020-2021 років з математики, іноземної мови або географії або історії України або біології або хімії або фізики.
НА КОНТРАКТ - лише мотиваційний лист
 
На основі ОС «Бакалавр» (3 роки навчання) - лише мотиваційний лист
 
Контакти приймальної комісії інституту:
м. Ніжин, вул. Шевченка, 10
(097) 410 08 70; (097) 516-05-53
Телеграм: @pk_nati
Інстаграм: @pk_nati
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook