Вітаємо у дружній родині

16 травня 2023, 8:53

Адаптуючи китайське прислів’я, що навіть дорога в тисячу кілометрів починається з першого кроку, ми ніколи не знаємо на перед наш шлях. Ми маємо плани, мрії та сподівання, але тільки наші дії змінюють наше життя. Так, у травні, до колективу кафедри годівлі та технології кормів ім. П.Д. Пшеничного доєднався в статусі аспіранта Андрій Білоус.

У 2007 році він отримав диплом ОС «Магістр» за спеціальністю «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва». Майже сім років займав керівну посаду з тваринництва в одному із провідних агрохолдингів України. Кілька років працював консультантам, а з 2017 року пов’язав свій трудовий шлях з просування гібридного жита в годівлі тварин.

Зараз Андрій працює в компанії KWS на посаді фахівця з годівлі та займається впровадженням використання житнього силосу раннього скошування в годівлі ВРХ. Традиційно в Україні заготовляли зерновий силос у фазі молочно-воскової стиглості, але заготівля гібридного жита в першій декаді травня дозволяє провести посів іншої культури і таким чином отримати два врожаї з одного поля. Особливу зацікавленість у тваринників викликає використання зерна гібридного жита для годівлі корів та свиней, особливо у традиційних регіонах його вирощування. Нова генерація жита не містить гіркот і дуже добре споживається тваринами.

Андрій працює над багатьма різнобічними проектами- одним з яких є портал новин в Telegram @FeedNews_UA. Цей проект інформує про світові тенденції та досягнення в світі кормів.

З огляду на світові тенденції, найбільш перспективним видом тварин для розвитку є сільськогосподарська птиця. Це пов’язано із коротким циклом та високою технологічністю виробництва, низькими показниками конверсії корму та можливістю вирощування в різних кліматичних умовах. Тому за підтримки керівника кафедри професора, доктора сільськогосподарських наук Сичова Михайла Юрієвича та наукового керівника доцента, кандидата сільськогосподарських наук Ільчука Ігоря Івановича, він планує займатись проблемами згодовування зерна жита для сільськогосподарської птиці.

Цей шлях почався сьогодні. Цілі - амбітні. Плани - реальні, а результати дозволять Білоусу Андрію не тільки отримати диплом доктора філософії, але і зробити свій вклад у розвиток годівлі сільськогосподарських тварин.

 

 

Уманець Дмитро

доцент кафедри годівлі тварин

та технології кормів

ім. П.Д. Пшеничного

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook