Щоб рибку їсти - треба у воду лізти (на базі ННВЛ рибництва (смт. Немішаєво) проведено підготовку до нового сезону вирощування об’єктів аквакультури)

16 травня 2023 року

     На факультеті тваринництва та водних біоресурсів навчальний процес у самому розпалі. Триває підготовка до дня Університету, здобувачі готуються до підсумкової атестації, активно проходять виробничі практики студентів.

     Так, протягом 3–4 травня на базі навчально-науково-виробничої лабораторії рибництва кафедри аквакультури факультету тваринництва та водних біоресурсів проходили роботи з розвантаження зимувальних ставів та підготовка до нового сезону вирощування. В роботах приймали участь як співробітники лабораторії, так і студенти факультету 2-го скорочено, 3-го курсів та магістри 1-го року навчання, які знаходяться на виробничій практиці.


     Саме такі роботи є складовою частиною підготовки студентів спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» та дозволяють набути безцінний практичний досвід та компетентності, закріпивши на практиці теоретичні знання, які студенти отримують протягом періоду навчання.

    Студенти факультету були безпосередньо залучені до кожного етапу робіт, починаючи з вилову риби із зимувальних ставів, закінчуючи її сортуванням та пересадкою до нагульних та вирощувальних ставків. Останні повною мірою «відпочили» і відновили свою продуктивність, що є однією із умов успішного проходження вирощувального сезону.

      Варто наголосити, що зимівля всіх видів риб пройшла доволі успішно, чому сприяли задовільні попередні умови літнього нагулу, а також хороші погодні умови протягом періоду зимівлі.

       Наразі триває підготовка до основної нерестової кампанії з плідниками різних видів риб, зокрема судака, товстолобика, коропа тощо.

 

    Так, протягом облову зимувальних ставів студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів мали змогу стати безпосередніми учасниками технологічного процесу вирощування риби. Окрім практичних навичок протягом цього часу вони отримали і безцінні знання щодо особливостей проведення окремих технологічних операцій, якими з ними ділилися працівники лабораторії.

     Таким чином, очікуємо на успішну нерестову кампанію та хороші виробничі показники по закінченню вегетаційного сезону вирощування риби.

Ірина Кононенко
доцент кафедри аквакультури

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook