Здобувачі освіти спеціальності «Професійна освіта» складають свою останню бакалаврську сесію

17 травня 2023 року

15 травня відбувся екзамен із дисципліни «Лідерство та адміністрування» (лектор – докт. пед. наук, доцент Руслан Сопівник, асистент – Василь Костинюк) для здобувачів освіти першого (бакалаврського) освітнього ступеня спеціальності «Професійна освіта» денної форми навчання.

«Лідерство та адміністрування» – це освітній компонент, у процесі опанування яким студентам пізнають інформацію про сутність, теорії походження лідерства, його типи, стилі лідерської поведінки, способи реалізації лідерського потенціалу особистості, секрети досягнення людиною успіху, приклади лідерства у педагогіці та освіті, політиці, військовій справі, бізнесі, агропромисловому комплексі, науковому житті, мистецтві, спорті, ІТ-сфері.

Дисципліна містить прикладний компонент, який дозволить: оволодіти методиками самовиховання лідерських якостей, способами впливу на свідомість і поведінку людини, уміннями і навичками управління групою, використання конструктивної маніпуляції та блокування деструктивних маніпулятивних прийомів, побудови гармонійних міжособистісних взаємин у колективі; сформувати готовність до виконання ролей у системі відносин «лідерпослідовники», здатність будувати продуктивні стосунки педагогічної взаємодії у рамках моделей «ціннісного обміну» гуманістичного, трансакційного, дистрибутивного,сервант-лідерства та інше.

Екзамен приймали завідувач кафедри педагогіки, доктор педагогічних наук, доцент, лектор Сопівник Руслан Васильович та асистент кафедри педагогіки Костинюк Василь Степанович.

Із перевіркою до студентів завітав заступник декана, доктор педагогічних наук, доцент, професор кафедри педагогіки Буцик Ігор Михайлович. Студенти кафедри педагогіки із 100% явкою захищали свої відповіді на екзамені, які було оцінено балами «відмінно» та «добре».

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook