Від створення лабораторії транспортного моделювання до першого місця у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт: вітаємо Олександра Романенка з перемогою!

18 травня 2023, 11:21
МТФ

Тільки три роки тому на кафедрі транспортних технологій та засобів у АПК механіко-технологічного факультету за підтримки ректора Університету Станіслава Ніколаєнка з’явилась нова лабораторія моделювання транспортно-технологічних процесів і систем, оснащена сучасним комп’ютерним обладнанням.
Відкриття нової лабораторії дало потужний поштовх до запровадження в навчальний процес підготовки фахівців спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» сучасного програмного забезпечення, що відповідає тенденціям розвитку галузі та запитам провідних роботодавців.
Завдяки зусиллям колективу й завідувачки кафедри Лілії Савченко та декана факультету Вячеслава Братішка було укладено низку партнерських угод та впроваджено в освітній процес такі програмні продукти, як PTV Vissim (флагманська програма для моделювання транспортних процесів), ANT-Logistic (логістика «останньої милі»), AnyLogic (імітаційне моделювання транспортно-технологічних процесів), jSolutions (хмарна система управління бізнесом) тощо. Викладачі кафедри пройшли відповідне навчання, стажування та отримали сертифікати користувачів програмного забезпечення, вивчення та використання якого було уведено в структуру фахових дисциплін підготовки фахівців-транспортників.
У рамках наукової роботи, яка проводиться в лабораторії транспортного моделювання, кафедра транспортних технологій та засобів у АПК взяла участь у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт з транспортного моделювання, який проводився компанією «Про мобільність» – офіційним представником компанії PTV в Україні.
Конкурс був організований з метою пошуку нових ідей та рішень у сфері транспортного моделювання з метою оптимізації транспортних процесів та зниження витрат при транспортуванні вантажів та пасажирів.
У конкурсі взяли участь близько 20 учасників, які представляли Національний транспортний університет, Національний університет «Львівська політехніка», Київський національний університет будівництва і архітектури та інші ЗВО України. Від НУБіП України в конкурсі взяли участь три студентські наукові роботи, підготовлені під керівництвом викладачів кафедри.
Під час захисту конкурсних робіт студенти вищих навчальних закладів демонстрували високий рівень знань та творчості, представляючи цікаві та інноваційні проекти та рішення, виконані за допомогою програмного комплексу PTV Vissim.
Серед багатьох робіт жури виділило роботу студента НУБіП України спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» Романенко Олександра, яка вразила журі своїм інноваційним підходом та високим рівнем дослідження.

 

 

 

У своїй роботі Олександр розробив нову транспортну модель центральної площі м. Ніжина, яка базується на використанні сучасних методів математичного моделювання та аналізу даних. Його дослідження дозволило покращити ефективність транспортування вантажів та пасажирів, знизити витрати та підвищити рівень безпеки, тим самим збільшити пропускну спроможність дорожньої мережі на вибраній ділянці. Такі результати свідчать про високий рівень підготовки студентів кафедри транспортних технологій та засобів у АПК та сформований професійний підхід до розв’язання складних практичних завдань.

 


За підсумковим рішенням журі студент другого курсу механіко-технологічного факультету спеціальності «Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» Романенко Олександр виборов перше місце у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт з транспортного моделювання та головний приз конкурсу – планшет.

 

Кафедра транспортних технологій та засобів у АПК щиро дякує компанії «Про мобільність» та її керівнику Дмитру Беспалову, за надану можливість спробувати свої сили в транспортному моделюванню і отримати незабутні враження від перемоги!

 

Щиро вітаємо Романенка Олександра із перемогою у Всеукраїнському конкурсі студентських робіт з транспортного моделювання та бажаємо подальших успіхів!

Лілія Савченко,
завідувач кафедри транспортних технологій та засобів у АПК

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook