НУБіП відзначив День вишиванки

18 травня 2023, 10:00
  Сьогодні український народ в сімнадцяте відзначає День вишиванки – свято національної ідентичності, яке дуже люблять у нашому університеті. Щороку у третій четвер травня вишиті сорочки вдягають наші викладачі, співробітники і студенти.

 

  Вишиванка має багату і давню історію, а це свято – єднає наш народ, зазначив, вітаючи колектив, ректор Станіслав Ніколаєнко. Недарма елемент вишиванки – засіяне поле – відображено і на гербі нашого університету. Так НУБіП зв’язав себе з історичними витоками нації.

  Цьогоріч День вишиванки особливий, адже вже вдруге відзначаємо його під час повномасштабної війни рф проти українців як нації. Сьогодні кожен з нас одягає вишитий одяг як символ незламності і готовності відстоювати своє право бути українцем і жити на вільній українській землі. І відтепер до численних вишиваних узорів, які притаманні різним куточкам України, – багатобарвних вишиванок жителів Карпат, чітких геометричних візерунків, популярних у волинян, рельєфних малюнків у тернополян та класичної вишивки хрестиком – додався ще один: український військовий піксель, який охрестили розлюченою вишиванкою.
  Відтепер всі ці візерунки стовідсотково впізнаванні у всьому світі. І сьогодні на знак солідарності з українським народом у вишиванки вбралися сотні тисяч людей різних національностей і країн. Погодьтеся, гарний результат для агресора, який розпочав цю страшну війну, щоб викорінити все українське…


Ірина Кушніренко
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook