Викладачі кафедри відвідали онлайн-дискусію: «Борг України під час війни зростає. Що з ним робити далі?»

19 травня 2023 року
    17 травня 2023 року викладачі кафедри фінансів: професор Юлія Негода, доценти Юлія Біляк, Інна Долженко, Олександр Лабенко, Лариса Олійник, асистент Максим Клименко, аспіранти та студенти наукового гуртка «Фінансист» на запрошення Центру економічної стратегії (ЦЕС), відвідали онлайн-дискусію: «Борг України під час війни зростає. Що з ним робити далі?». В рамках дискусії організатори провели низку інтерв’ю з українськими та зарубіжними аналітиками щодо стратегії управління державним боргом під час війни та після перемоги.
     На заході Марія Репко, заступниця Центру економічної стратегії, презентувала результати дослідження, в якому експерти ЦЕС проаналізували досвід управління держборгом у країнах, які пройшли Другу світову війну, держборг України від 2014 року, з особливим акцентом на 2022 рік, коли через війну різко підскочили видатки на оборону, а також дослідили прогнозовані платежі щодо обслуговування та погашення держборгу України протягом наступного десятиліття.

    Після доповіді спікерами було обговорено результати дослідження під час годинної дискусії. Зі своїми пропозиціями виступили Олена Білан, директорка аналітичного департаменту інвесткомпанії Dragon Capital та членкиня наглядової ради ЦЕС, Юрій Буца, урядовий уповноважений з питань управління державним боргом, Тім Еш, стратег Bluebay Asset Management, експерт з питань України та Олександр Паращій, керівник аналітичного відділу Concorde Capital. 
 
Юлія Біляк,
доцент кафедри фінансів
 
Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook