У День вишиванки патріотичний дух студентів механіко-технологічного факультету підтримав Володимир Гонський

20 травня 2023 року
   Унікальність етнічного вишитого українського одягу, визнана у всьому світі, саме тому, кожного року ми відзначаємо Всесвітній День Вишиванки. Код етносу нашого народу, вишитий в орнаменті вишиванок, має глибокий контекст, у вираженні своєї національної та громадянської позиції, демонстрації культурної освіченості та духовної свідомості.
   Поміж гіркоти військового стану, у день автентичного свята, 18 травня 2023 року, напередодні 125-ї річниці нашого славетного університету, до студентів механіко-технологічного факультету завітав громадсько-політичний діяч, публіцист, історик і педагог, Володимир Гонський.

   Знання, просвітництво і творчий потенціал гостя, не залишили байдужим жодного відвідувача заходу. На зустрічі обговорювалися видатні постаті нашої країни, історичні шляхи державотворення, унікальність колориту нації та культура поведінки молодої особистості. В світлі останніх подій, пов’язаних із зухвалою агресією ворога, в українському суспільстві, на високому рівні свідомості, потрібно зміцнювати фундамент патріотичної стійкості, підвищувати рівень розуміння національних цінностей, народного надбання та історичного місця нашої держави, у світовій спільноті.

   Спілкування активно супроводжувалося патріотичними гімнами, думами та романсами, за участю всіх присутніх. Студенти активно задавали питання гостю, цікавились справедливістю історичних подій, прагнули почути думку публіциста, в аналізі діяльності органів влади, на різних етапах розвитку нашої держави. В розмові, багато уваги приділялося кривавим діям росії, у відношенні українського народу і його етносу, подіям «Революції на граніті», «Помаранчевої революції» та «Революції гідності».

   Володимир Васильович яскраво висвітлив молодим людям розуміння громадянського почуття, змістом якого є любов до Батьківщини і готовність пожертвувати своїми інтересами заради неї. Українці повинні усвідомлювати, гордість за надбання національної культури, мову, історію, традиції, готовність діяти на благо вітчизни та постати на її захист. Молодь, повинна знати маловідомі події політичних, економічних та етнічних обставин, в історичному ланцюжку формування української державності, її унітарності та незалежності.
   Гість акцентував увагу і на патріотичних почуттях студентства, до свого університету, навів багато цікавих фактів його історичного розвитку і досягнень, побажав здобувачам вищої освіти, успіхів у складанні сесійного контролю знань.

   Механіко-технологічний факультет, висловлює щиру вдячність Володимиру Васильовичу за його патріотичну позицію, моральні чесноти та талант спілкування з молоддю. Все буде Україна! Ми обов’язково переможемо!

 

Ігор Сівак, заступник декана
з навчальної та виховної роботи механіко-технологічного факультету
 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook