Вітаємо з Днем народження декана факультету ветеринарної медицини Миколу Івановича ЦВІЛІХОВСЬКОГО!

21 травня 2023 року
ФВМ НУБіП України

Колектив і студенти факультету ветеринарної медицини вітають з Днем народження декана факультету ветеринарної медицини, доктора біологічних наук, професора, академіка Національної академії аграрних наук України, Заслуженого діяча науки і техніки України
Миколу Івановича ЦВІЛІХОВСЬКОГО!

   Народився 21 травня 1961 р. в с. Бандурово Гайворонського району Кіровоградської області. Вищу освіту здобував у 1980-1985 рр. на ветеринарному факультеті УСГА, яку закінчив з відзнакою.
   Вчений у галузі біохімії та внутрішніх хвороб тварин. Його наукові роботи спрямовані на вивчення молекулярних механізмів мембранного травлення та патології обміну речовин в організмі тварин і розроблення високоефективних діагностичних та лікувально-профілактичних засобів. Уперше відкрив нові білки в плазмалемі ентероцитів тонкого кишечника новонароджених, що виявляють здатність до рецепції імуноглобулінів; запропонував гіпотезу рецепторно-ендоцитозного механізму формування колострального імунітету у жуйних.
   Підготував 5 докторів і 15 кандидатів наук. Автор та співавтор понад 770 наукових, науково-методичних і навчальних праць, у т.ч. 39 монографій, підручників і навчальних посібників, 570 наукових статей і тез доповідей, 110 навчально-методичних вказівок. Розробник 9 стандартів вищої освіти підготовки фахівців галуззі знань 21 Ветеринарна медицина, має 42 патенти на винаходи, 6 технічних умов на розроблені ветеринарні препарати та 2 настанови на них.
За плідну працю неодноразово відзначався різноманітними державними та галузевими нагородами: Почесною грамотою Верховної Ради України (2016), почесними грамотами Держдепартаменту ветмедицини Мінагрополітики України (1998, 2006, 2009, 2011), Почесною грамотою НААН (2011) та багатьма іншими.
   Цвіліховський М.І. має бездоганну репутацію талановитого, енергійного та авторитетного вченого, дослідника і освітянина, організатора науки і освіти, який користується заслуженою повагою співробітників та вміє мобілізувати колектив на вирішення нагальних проблем розвитку факультету НУБіП України.

Шановний Миколо Івановичу!

   Бажаємо Вам мати успіх на кожному кроці, ніколи не залишати впененних позицій життя і постійно рухатись вперед до своїх мрій та бажань. Нехай для Вас буде завжди чудова погода за вікном, співають солов’ї та розквітають пишні сади у Вашій душі. Від усієї душі бажаємо Вам благополуччя у сім’ї, повного достатку у фінансах, щасливих моментів у житті та безмежного здоров'я.


Вітаємо Вас з днем народження!

Колектив факультету ветеринарної медицини

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook