Захист проєктів: аналізуємо ефективність команд майбутніх розробників програмного забезпечення

22 травня 2023 року
НУБіП України

   Останній тиждень навчального року видався відповідальним для студентів І курсу ОС «Бакалавр», що навчаються за освітньою програмою «Інженерія програмного забезпечення», оскільки за програмою вивчення дисципліни «Групова динаміка і комунікації» саме в цей час команди представляти результати власних проєктів.
     Викладачі, що забезпечують навчання студентів за цією дисципліною, а це професори кафедри інформаційних систем і технологій, Олена Кузьмінська та Вікторія Смолій, доклали максимум зусиль, щоб у ці складні часи першокурсники не лише набули регламентованих програмою компетентностей, але й відчули підтримку та сформували потужні команди. Останнє є важливим не лише для набуття м’яких навичок й груп загальних компетентностей та раннього професійного спрямування, але й забезпечує якісну взаємодію студентів.
     Для цього, під час вивчення дисципліни, а також в рамках співпраці з компанією SoftServe, були проведені тематичні гостьові лекції від менторів SoftServe академії, а записи – розміщені у відповідному електронному курсі.

     Також значну роль було приділено неформальній освіті: викладачі проводили консультації щодо добору відповідних МООС, на лекціях та додаткових заняттях відбувались обговорення окремих питань з рекомендованих у якості самостійних робіт курсів, результати виконання самостійних робіт стали підґрунтям реалізації лабораторних та проєктних завдань відповідно до програми вивчення дисципліни.

     А ще студенти зможуть поповнити власні портфоліо сертифікатами, одержаними від поважних лекторів та установ, як вітчизняних, так і закордонних.

     А сам захист для деяких студентів – це справжнє випробування, адже для багатьох такі виступи бути вперше. Тож ми намагались упередити ставлення до програмістів, як до виключно технічних працівників, адже це не лише професійні фахівці, але й креативні та творчі особистості.


     Але студенти достойно пройшли ці випробування! А які теми обрали. Це сервіси та програмні продукти на підтримку військових, відбудови та ремонту, емоційної підтримки та багато інших цікавих та корисних ідей найшли втілення у роботах студентів.

     Ми впевнені, що набуті знання та сформовані команди допоможуть нашим студентам у подальшому навчанні і професійному становленні.


Олена Кузьмінська, професор кафедри інформаційних систем і технологій
Вікторія Смолій, професор кафедри інформаційних систем і технологій 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook