У НУБіП України очно стартувала літня екзаменаційна сесія 2022-2023 н.р. в умовах воєнного стану

22 травня 2023, 10:04
  Проведення літньої екзаменаційної сесії 2022-2023 н.р., в умовах воєнного стану в нашій державі, регламентовано в університеті оновленим «Положенням про екзамени і заліки у НУБіП України», затвердженим вченою радою університету 26.04.2023 р. (протокол №10) та розміщеним на офіційній вебсторінці університету за посиланням: https://nubip.edu.ua/node/12654.
  На сьогодні можна констатувати, що всі вимоги щодо організації та проведення літньої екзаменаційної сесії 2022-2023 н.р. для студентів університету виконано, зокрема:
  • літня екзаменаційна сесія для студентів 1-3 курсів бакалаврату та 1 року навчання магістратури буде проведена згідно із затвердженим графіком освітнього процесу на 2022-2023 н.р. з 22 до 10 червня 2023 р., а у студентів 4 випускного курсу бакалаврату вона вже завершилася, і вони готують бакалаврські кваліфікаційні роботи;
  • декани факультетів та директори ННІ розробили та затвердили розклади проведення заліків і екзаменів, захисту курсових робіт і проектів для студентів бакалаврату та магістратури й розмістили їх на офіційних вебсторінках факультету чи ННІ (у рубриці «Літня екзаменаційна сесія 2022-2023 н.р.»);спільно з гарантами освітніх програм забезпечили доведення цієї інформації до студентів та науково-педагогічних працівників (НПП), які викладають відповідні дисципліни навчального плану та будуть приймати екзамени (заліки) у студентів;
  • відомості обліку успішності вже роздано усім НПП, які будуть приймати екзамени та заліки у студентів;
  • НПП за результатами навчання студентів у семестрі та, враховуючи результати в elearn, виставили у графу «Навчальна робота» відомості обліку успішності (рейтингові бали) студентам за навчальну роботу за семестр.
  Таким чином, підготовча робота до проведення літньої екзаменаційної сесії 2022-2023 н.р., для студентів 1-3 курсів бакалаврату та магістратури 1 року навчання, успішно завершена, НПП і студенти готові до проведення сесії.
 
 
 
 
  Сьогодні, 22 травня, в університеті стартувала літня екзаменаційна сесія, яка триватиме 3 тижні, а надалі у студентів за графіком освітнього процесу будуть літні навчальні та виробничі практики.
  До екзаменів приступили 399 академічних груп студентів 3 курсу та 79 академічних груп магістрів 1 року навчання, а це майже 10 тисяч студентів.
  Так, наприклад, у перший день сесії студенти факультету землевпорядкування складали іспити з таких дисциплін: «Геодезичні роботи при землеустрої» – 2 курс (скорочений термін), викладачі Руслан Тихенко, Ольга Дорош, «Основи землеробства та рослинництва» – 2 курс, викладачі Валентина Рожко, Олена Карпенко, «Геодезія» – 2 курс, викладачі Микола Ковальов, Євгенія Кривов’яз, «Інженерна інфраструктура територій», 2 курс, викладачі Людмила Кольоса, Оксана Кустовська, «Електронні геодезичні прилади» 2 курс, викладачі Олександр Шевченко та Яніна Степчук, «Фотограмметрія та дистанційне зондування», 3 курс, викладачі Євгеній Бутенко та Ірина Купріянчик, «Земельний кадастр», 3 курс, викладачі Ольга Тихенко та Наталія Бавровська, а також інші.
 
 
 
 
  На юридичному факультеті 22 травня здобувачі вищої освіти першого курсу бакалаврату організовано розпочали літню екзаменаційну сесію. Так, три академічні групи у повному складі, складають іспити з «Теорії держави і права», «Історії держави і права України», «Міжнародні стандарти прав людини». Екзаменаційні білети усіма викладачами розроблені відповідно до вимог оновленого «Положення про екзамени та заліки», в аудиторії для проведення співбесіди присутні два викладачі від кафедри, яка забезпечує викладання відповідної дисципліни. Сесія триває.
  Факультет тваринництва та водних біоресурсів організував складання екзаменів для студентів факультету згідно затвердженого графіка сесії. Екзамени у студентів факультету сьогодні з таких дисциплін: «Технологія виробництва молока та яловичини», «Правове регулювання у тваринництві», «Математичні методи у біології», «Безпека праці і життєдіяльності» та «Гідро екологія» та «Латинська мова».
  Гаряча пора і на факультетах агробіологічному та захисту рослин, екології та біотехнологій нашого університету, де у студентів різних курсів сьогодні екзамени із найрізноманітніших дисциплін. Ось деякі з них: «Землеробство», «Гербоологія», «Фітопатологія», «Сільськогосподарська мікробіологія та вірусологія», «Технології закритого ґрунту», а також «Основи біотехнологій у захисті рослин» тощо.
 
 
 
  У ННІ лісового і садово-паркового господарства сьогодні тривають екзамени з дисциплін «Менеджмент лісових ресурсів», «Технології виробів з деревини» та «Комп’ютерні технології у проектуванні СПО».
 
 
  Студенти економічного факультету сьогодні складають екзамени з «Лідерство та управління кар’єрою», «Економікс», «Безпека життєдіяльності», «Правознавство», а студенти магістратури факультету аграрного менеджменту з дисциплін «Організація і технології оптової і роздрібної торгівлі» – викладач Гарвилюк Ю.Г. та «Корпоративна торгівля» – викладач Троян А.В.
  І це лиши незначна кількість дисциплін, з яких студентам університету необхідно скласти екзамени, таких налічується майже понад тисячу. А напружена пора та екзамени тривають і на інших факультетах та навчально-наукових інститутах університету. 
 
 

     Бажаємо всім студентам Університету успішно скласти екзаменаційну сесію в складних умовах воєнного стану!

 
 
Оксана Зазимко,
заступник начальника навчального відділу

    

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook