Х Міжнародний тиждень тренінгу персоналу у політехнічному університеті Картахени (Іспанія)

14 травня 2023, 10:13

  

    З 8 по 12 травня 2023 року у політехнічному університеті Картахени (Іспанія) проходив Х Міжнародний тиждень тренінгу персоналу, в якому взяли участь представники багатьох країн: Франції, Німеччини, Італії, Литви, Польщі, Румунії, Норвегії і навіть Тунісу, Чилі, Коста-Ріки, Непалу, Марокко, Алжиру. Україна не лишилася осторонь і була представлена найбільшою кількістю делегатів з різних куточків нашої держави.

    Програма заходу була досить насиченою: учасники мали змогу познайомитись з іспанською культурою, мовою, кухнею, традиціями, прийняти участь у святкуванні Дня Європи (9 травня), відвідати не лише приймаючий університет, а й університет Мурсії.

    Від Національного університету біоресурсів і природокористування України в рамках програми мобільності Erasmus+у заході брали участь заступник декана факультету конструювання та дизайну з міжнародної діяльності Андрій Несвідомін та доцент кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну Тетяна Воліна. За час перебування в університетах Картахени і Мурсії країни-учасниці мали змогу презентувати свої університети, напрямки наукових досліджень та програми мобільності для студентів та викладачів.

    Серед таких виступів була і презентація Національного університету біоресурсів і природокористування України, в якій Несвідомін А.В. та Воліна Т.М. розповіли про структуру університету, основні міжнародні проекти, програми подвійних дипломів. Не забули згадати і те, як проходить навчання в університеті під час війни, заходи щодо безпеки студентів під час повітряних тривог, онлайн навчання за відключення електроенергії тощо.

    Як символ незламності і боротьби українського народу за свою незалежність, демократію та європейське майбутнє подарували організаторам заходу прапор України, чим викликали бурхливі овації. Приємно було бачити власними очима, як Європа та світ дійсно підтримують нас та співпереживають нашій країні. Відтепер український прапор майорітиме в політехнічному університеті Картахени!


    В результаті були встановлені контакти з політехнічним університетом Картахени (Іспанія), університетом Мурсії (Іспанія), університетом імені Масарика (Чехія), Келецьким технологічним університетом (Польща), університетом Бойя (Камерун) та іншими.

    У подальшому планується налагодження співпраці з цими університетами для реалізації спільних наукових проектів, програм обміну для студентів та викладачів, подвійних дипломів та ін.

 

Заступник декана факультету конструювання та
дизайну з міжнародної діяльності
Андрій Несвідомін

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook