Урочисте відкриття лабораторії «Трансмісій тракторів і автомобілів» на 125-річчя НУБІП України

25 травня 2023 року
НУБіП України

На сьогоднішній день лабораторний потенціал НУБіП України налічує більше 400 начальних, наукових, виробничих та лабораторій інших напрямків. Однак, Університет, під керівництвом ректора, академіка Станіслава Ніколаєнко постійно оновлюється, намагаючись відповідати як сучасним тенденціям матеріально-технічного оснащення АПК, так і сучасним вимогам до методичного забезпечення навчання. Саме тому 125-річчя Університету стало ще однією нагодою для оновлення лабораторного потенціалу механіко-технологічного факультету.

Кафедра тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів стрімко розвивається під керівництвом завідувача Євгена Калініна. На 125-річчя НУБІП України пройшло урочисте відкриття лабораторії «Трансмісій тракторів і автомобілів», яку відкривали відомий політик, двічі голова Верховної Ради України (1994-1998 та 2006-2007 рр.) Олександр Мороз; проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку НУБіП України Сергій Кваша; декан механіко-технологічного факультету Вячеслав Братішко та завідувач кафедри Євген Калінін. Цю радісну подію для механіко-технологічного факультету та кафедри тракторів, автомобілів та біоенергоресурсів розділили: начальник Департаменту кадрової політики, аграрної освіти і науки Мінагрополітики Микола Бойко; директор Інституту механіки та автоматики агропромислового виробництва НААН, академік Валерій Адамчук; завідувач лабораторії технологій і техніки для вирощування і переробляння біоенергетичних культур Інституту біоенергетичних культур і цукрових буряків НААН України, академік Володимир Кравчук; голова підкомітету з питань економічної і фінансової політики в агропромисловому комплексі Комітету ВРУ з питань аграрної політики та земельних відносин Леонід Козаченко та багато інших шановних представників наукової та освітньої спільноти України.

 

 

Єдиний в Україні працюючий стенд – розріз трактора загального призначення – тепер представлений для здобувачів освіти у лабораторії «Трансмісій тракторів і автомобілів». Саме вони приймали безпосередню участь в його оновленні, допомагаючи викладачам кафедри збирати вузли та агрегати даного трактора.

Головна задача лабораторії – підготовка майбутніх агроінженерів, агрономів та конструкторів шляхом вивчення основних конструктивних елементів сучасних як тракторів, так і вантажних автомобілів, розрізи яких представлені у відкритій лабораторії. Аудиторія «Трансмісії тракторів і автомобілів» призначена для проведення практичних та лабораторних робіт для усіх технічних спеціальностей Національного університету біоресурсів і природокористування України, а також є базовою при проведенні курсів на отримання прав трактористів-машиністів.

 

Ми висловлюємо щиру подяку ректорові Національного університету біоресурсів і природокористування України Станіславу Ніколаєнку за підтримку у створенні та оснащенні лабораторії. Кафедра пишається своїми співробітниками, які відновлюють кафедру та розвиваються разом з нею та не зупиняється на шляху оновлення матеріально-технічної бази. Віримо у перемогу та у світле майбутнє нашої Держави та Університету!

 

Асистент кафедри
тракторів, автомобілів
та біоенергоресурсів
Юліана КОЛЄСНІК

 

 


 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook