125 РОКІВ НУБІП УКРАЇНИ: “ПОГЛЯД КРІЗЬ РОКИ”

25 травня 2023, 21:33

     26 травня виповнюється 125 років нашій Alma Mater. В рамках святкування цієї визначної дати 24 травня 2023 року, на факультеті тваринництва та водних біоресурсів було проведено святкове засідання за участі співробітників факультету, студентів та аспірантів.

     Декан факультету Руслан Кононенко звертаючись до учасників зібрання від імені ректорату Університету привітав усіх із цією знаменною подією. Потому він перейшов до головного питання зустрічі ‒ становлення Університету і факультету та їх історичні віхи. Він відмітив, що факультет тваринництва та водних біоресурсів є одним із найстарших підрозділів Національного університету біоресурсів і природокористування України.

    Упродовж всього часу існування факультет розвивався, змінюючи статус і назву, але незмінною залишалась його бездоганна репутація. Вона формувалась кропіткою, а іноді подвижницькою працею різних поколінь талановитих вчених, викладачів, фахівців. Крокуючи через епохи, факультет давав можливість тисячам молодих людей здобувати фах, пропонуючи спеціальності, затребувані суспільством.

      Потому завідувач кафедри технологій виробництва молока і м’яса, доктор с.-г. наук, професор Анатолій Угнівенко зазначив, що історія факультету тісно пов’язана з розвитком зоотехнічної науки в Україні. Вона розпочинається ще з сільськогосподарського відділення Київського політехнічного інституту, створеного у 1898 році, де була відкрита і працювала кафедра загальної зоотехнії, яку очолював її фундатор відомий учений проф. М. П. Чирвінський – один із засновників української зоотехнічної науки, від якої, можемо також стверджувати, веде свою історію факультет тваринництва та водних біоресурсів НУБіП України та існуючі при ньому кафедри.

     На даний час у Національному університеті біоресурсів і природокористування України вчення проф. М. П. Чирвінського продовжують колективи 8 кафедр факультету тваринництва та водних біоресурсів: «Годівлі тварин та технології кормів імені Павла Дмитровича Пшеничного», «Генетики, розведення та біотехнології тварин», «Технологій виробництва молока та м’яса», «Технологій у птахівництві, свинарстві та вівчарстві», «Бджільництва», «Аквакультури», «Біології тварин», «Гідробіології та іхтіології».

     На завершення Руслан Кононенко сказав, факультет сьогодні – це історія і класика, розвиток та інновації, відкритість і мобільність, поєднані з академічною відвагою та відповідальністю, до того ж – це неповторні й унікальні особистості, які бережуть його минуле, творять його сучасність і закладають міцне підґрунтя для його перспективного майбутнього. В день славного 125-річного ювілею нашого Університету декан побажав усьому колективу та студентству процвітання, великих творчих досягнень, сміливих проектів та нових відкриттів.

ВІВАТ УНІВЕРСИТЕТУ!
СЛАВА І ШАНА КОЛЕКТИВУ ФАКУЛЬТЕТУ ТА СТУДЕНТСТВУ!
СЛАВА УКРАЇНІ!

Людмила Зламанюк,
доцент кафедри технологій у птахівництві,
свинарстві та вівчарстві

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook