У період з 15 по 19 травня відбулась навчальна практика з загальної хірургії у студентів 4 курсу 7 групи

26 травня 2023 року

У перший день практики студенти пройшли інструктаж з техніки безпеки на кафедрі хірургії і патофізіології ім. І. О. Поваженка, а також разом з викладачем Горкавою Іриною Миколаївною розглянули клінічні випадки різних хірургічних патологій, які зустрічаються у тварин, та методи їх корекції.
В другий день практики відвідали Київський зоопарк, який був заснований 1907 році і налічує близько 300 видів тварин.

Під керівництвом завідувача ветеринарним відділом Кобилінського Віталія Валерійовича та завідувача відділу “Хижі тварини” Вдовиченко Анни Юріївни студенти ознайомились з особливостями роботи з хижими тваринами, профілактикою захворювань та дізнались багато цікавої інформації про особливості розмноження хижих тварин, зокрема тигрів, лісових котів та гієн. Студенти були вражені тим, наскільки кожен з працівників відданий своїй роботі.
Третій день практики запам’ятався відвідинами ветеринарної клініки Зоолюкс. Завдяки заступнику головного лікаря Якимчуку Івану Миколайовичу та колективу ветеринарної клініки студентів ознайомили з тонкощами роботи з сучасним обладнанням клініки, міжнародними стандартами з утримання в стаціонарі клініки котів, собак та інших тварин, особливостям роботи фелінологічного відділення відповідно до Gold Status Cat Friendly Clinic за версією ISFM. Студентам дали змогу зануритись в робочий процес та провести день пліч-о-пліч з лікарями різних відділень. Це важливий досвід для майбутніх ветеринарних лікарів, що дасть змогу обрати спеціалізацію.

 
В четвертий день практики група відвідала КП «Київський іподром» , який був побудований у 1962–1969 роках і займає площу близько 45 гектарів. Студентам розповіли історію іподрому та особливості підковування коней при різних патологіях, особливості спортивних травм у різних порід коней, а також про мрію селекціонувати українську рисисту породу.
В останній, п’ятий день практики, студенти мали змогу відвідати один з сучасних ветеринарних центрів мережі «АЛДЕН-ВЕТ».

 

Студенти мали змогу побачити післяопераційний огляд пацієнта з офтальмологічною патологією, оперативне втручання – резекцію голівки стегнової кістки у 10-річного собаки, приймали участь в проведенні перев’язок тваринам в стаціонарі.

Асистент кафедри хірургії і патофізіології імені академіка І.О. Поваженка
Ірина Горкава

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook