ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження відбулась постерна конференція магістрів-дослідників

26 травня 2023 року

Напередодні захисту випускних кваліфікаційних магістерських робіт, в НУБіП України проходять постерні конференції магістрів 2-го року навчання, на яких здобувачі представляють результати досліджень за обраними темами.
У відповідності до розпорядження проректора з науково-педагогічної роботи Василя Шинкарука відбулася постерна конференція магістрів 2 року навчання освітньо-наукових програм підготовки спеціальностей 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» та 151 «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології».

 

Результати своїх досліджень презентували 28 магістрів.

Учасники конференції продемонстрували високий рівень випускових магістерських робіт у вигляді стендової доповіді, що дозволило усім учасникам конференції за обмежений проміжок часу ознайомитися з великим наукоємним контентом.
Кожна із доповідей містила власний доробок студента та підкреслювала унікальність проведених досліджень. Деякі з робіт мали важливу практичну складову. Їх вже сьогодні можна реалізовувати на базі провідних підприємств України.

За думкою учасників конференції, кращі доповіді представили студенти освітньо-наукової програми «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки»:
Володимир Головненко «Удосконалення магнітної системи гідроциклону» (керівник проф. Микола Заблодський), Владислав Самчук «Підвищення ефективності лінії електропередавання напругою 10 кВ ПАТ «ЧЕРКАСИОБЛЕНЕРГО»» (керівник доц. Андрій Перенко), Роман Марченко «Дослідження стохастичного характеру формування електричного балансу підприємства з власною СЕС потужністю 250 кВт» (керівник проф. Віктор Каплун); Руслан Іваницький «Передпосівна обробка насіння зернових культур в сильному електричному полі» (керівник доц. Серігй Усенко); Антон Ворушило «Алгоритми тарифікації і контролю у Microgrid системах» (керівник доц. Олександр Гай); Олексій Ніконов «Розробка та дослідження конструкції багато електродного заземлювача промислового об’єкту з використанням програмного комплексу Comsol Multiphysics” (керівник доц. Дмитро Сорокін).

Учасники постерної конференції за освітньо-науковою програмою «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» відзначили роботи Дмитра Одинця «Дослідження та вдосконалення системи автоматичного керування температурним режимом виробництва молочної продукції на базі комплексу технічних засобів Schneider Electric» (керівник доц. Марина Гачковська), Юрія Семирозума «Дослідження та вдосконалення автоматичної системи протипожежної безпеки при виробництві різних видів морозива на базі комплексу технічних засобів ОМЕГА» (керівник доц. Алла Дудник).

Серед доповідачів була студентка Діана Савчук, яка зараз знаходиться за межами нашої країни (керівник доц. Володимир Мірошник). ЇЇ робота «Дослідження і вдосконалення комп’ютерно-інтегрованої системи керування температурно-вологісним режимом в теплиці із використанням сонячних панелей на базі комплексу технічних засобів Schneider Electric» викликала неабиякий інтерес в учасників конференції. У роботі Діани подані результати досліджень складного біотехнічного об’єктацього процесу на імітаційній моделі в середовищі Simulink MATLAB. Доповідачка цікаво розповіла про поширення і використання альтернативних джерел енергії в Шотландії.

У цілому студенти показали високий рівень виконаних наукових магістерських робіт і свою готовність впевнено їх захищати перед екзаменаційною комісією.

Бажаємо нових наукових звершень!


Віталій Лисенко, Олександр Гай, Олександр Окушко,
завідувачі випускових кафедр ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook