ПРОФЕСІЙНИЙ РОЗВИТОК НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ ҐРУНТУЄТЬСЯ НА ЇХ ПОСТІЙНОМУ РОЗВИТКУ ТА ПІДВИЩЕННЮ КВАЛІФІКАЦІЙНИХ НАВИЧОК

27 травня 2023 року

     Викладачі факультету тваринництва та водних біоресурсів прекрасно розуміють всю необхідність постійного професійного розвитку, що необхідно для опанування нових та вдосконалення раніше набутих компетентностей в межах спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура».

     Так, протягом 15–19 травня 2023 року викладачі зі спеціальності 207 «Водні біоресурси та аквакультура» проходили курси підвищення кваліфікації, організовані Інститутом біології тварин Національної академії аграрних наук України.

    Програма підвищення кваліфікації включала низку цікавих лекцій та подій. Зокрема, організатори познайомили учасників курсів з структурою, матеріальною та приладною базою, а також з основними напрямами науково-дослідної роботи інституту, запросивши викладачів НУБіП України до співпраці.

     Далі була досить насичена та цікава програма. Науково-педагогічні працівники НУБіП України мали можливість прослухати ряд цікавих лекцій та поспілкуватися на актуальні для водних біоресурсів та аквакультури теми.

    Досить жваво пройшло обговорення актуальної теми «Основи біоетики в експериментах на тваринах», яку представив заступник директора з інноваційно-наукової діяльності інституту, доктор сільськогосподарських наук, професор Микола Шаран.

    Тетяна Буслик, кандидат біологічних наук, старший науковий співробітник лабораторії обміну речовин ім. С.З. Гжицького представила актуальну тематику про застосування генетичних досліджень в галузі сільського господарства.

    Про цінність та важливість риби та рибних продуктів, як важливого та цінного джерела поліненасичених жирних кислот, розповів старший науковий співробітник лабораторії імунології, кандидат сільськогосподарських наук, Костянтин Смолянінов.

   Досить цікавою та насиченою вийшла спільна лекція Володимира Божика, доцента кафедри водних біоресурсів та аквакультури Львівського національного університету ветеринарної медицина та біотехнологій ім. С.З. Гжицького та Ігора Кичуга, провідного наукового співробітника лабораторії імунології. Тематика їхньої лекції була досить актуальною.

     Умов сьогоднішньої аквакультури, оскільки науковці поділилися інформацією та досвідом у питанні стану та найбільш поширених хвороб риб в Україні, а також профілактично-лікувальними заходами, що застосовуються на рибних господарствах України для подолання цих хвороб.

     Крім того, викладачі НУБіП України були учасниками конференції молодих вчених, організованої Інститутом біології тварин НААН України та взяли участь в урочистій вченій раді інституту з нагоди Дня науки.

     Таким чином, протягом тижня активної роботи науково-педагогічні працівники кафедр аквакультури та гідробіології та іхтіології пройшли підготовку, яка дозволяє поглибити їхні професійні навички, компетентності та знання певних розділів дисциплін за спеціальністю 207 «Водні біоресурси та аквакультура», що дозволить використовувати отримані знання для підготовки здобувачів вищої освіти за вказаною спеціальністю.

Дякуємо ЗСУ за можливість жити та навчатися!

Доценти кафедр аквакультури, гідробіології та іхтіології
Ірина КОНОНЕНКО, Меланія ХИЖНЯК
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook