Співпраця з Малою Академією Наук

17 травня 2023 року
Кафедра с.г. машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
16 травня на кафедрі сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка відбулась зустріч декана та співробітників механіко-технологічного факультету НУБіП України з групою слухачів Малої академії наук м. Києва - спеціалізованої освітньої установи позашкільної освіти, що організовує навчально-виховний процес учнівської молоді, забезпечує її участь у дослідницько-експериментальній, науковій, конструкторській, винахідницькій та пошуковій діяльності, формує умови для її інтелектуального, духовного, творчого розвитку, професійного самовизначення, сприяє формуванню наукового потенціалу країни.

До складу групи входили учні 6-11 класів та їхні керівники. Мета відвідування НУБіП України та кафедри – пошук тематики для своїх наукових проектів. З боку факультету були присутні декан Братішко Вячеслав Вячеславович, завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка Гуменюк Юрій Олегович, професор кафедри технічного сервісу та інженерного менеджменту ім. М.П. Момотенка Войтюк Валерій Дмитрович.
Слухачі ознайомились з матеріальною базою кафедри, сучасними технологіями вирощування с-г. культур, проблемами в галузі механізації сільського господарства, у тому числі з тими, які мають шкідливі екологічні наслідки, зокрема дія ходових систем мобільної сільськогосподарської техніки на грунт, що має наслідком його переущільнення, вплив хімічних засобів захисту рослин та добрив на довкілля тощо.

Декан механіко-технологічного факультету Братішко В.В. розповів слухачам про комп’ютерне керування робочими процесами та протоколи спілкування робочих машин з енергетичними засобами. Завідувач кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка, доцент Гуменюк Ю.О. висвітлив питання використання машин в сучасних технологіях рослинництва та їх вплив на довкілля.
Підвищений інтерес слухачів викликали зразки сільськогосподарської техніки компанії KUHN (Франція), яка вже не перший рік плідно співпрацює з механіко-технологічним факультетом НУБіП України та кафедрою сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка у питаннях підготовки інженерних кадрів сучасного рівня для аграрного виробництва.

Питання функціонування представлених на кафедрі машин компанії KUHN, зокрема таких складних, як прес-підбирачі, були змістовно і цікаво висвітлені Братішком В.В. та Гуменюком Ю.О. Надана слухачам Малої академії наук інформація була сприйнята з великою зацікавленістю і вдячністю. Сторони також обмінялись думками про можливу майбутню співпрацю.

 

Олександр ЯМКОВ, доцент кафедри сільськогосподарських машин

та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook