Кафедра адміністративного менеджменту та ЗЕД успішно провела VІ Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію для студентів, аспірантів та молодих вчених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації»

28 травня 2023 року
Кафедра адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності

 

 Талант і патріотизм молодих українців вже вкотре доводять, що військова агресія росії не здатна зупинити стрімкий розвиток наукового потенціалу нашої держави.
  Розуміючи бажання студентів та аспірантів долучитись до вирішення важливих проблем аграрного сектору України в умовах війни, колектив кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності НУБіП України зумів на високому рівні організувати науково-практичну дискусію. Зокрема, 18-19 травня 2023 р. на факультеті аграрного менеджменту було проведено VІ Міжнародну науково-практичну онлайн-конференцію студентів, аспірантів та молодих вчених на тему «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації», присвячену 125 річчю з дня заснування НУБіП України. Мета цього заходу - підвищити якість наукових досліджень молодих вчених з одночасною популяризацією магістерських освітніх програм «Адміністративний менеджмент» і «Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності».
  Варто зазначити, що конференція проходила на платформі Zoom і в ній прийняли участь понад 50 учасників, серед яких були представники України, Канади, Німеччини, Італії, Словаччини, Чеської Республіки та Китаю. Також активними учасниками заходу виявились члени наукового гуртка «Основи наукових досліджень в агробізнесі», студенти бакалаврату та магістратури спеціальності 073 «Менеджмент». У ролі модераторів заходу виступили: завідувач кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД, професор Віталій Луцяк та секретар оргкомітету конференції, доцент кафедри Олександр Файчук.
  Із вітальним словом до учасників конференції звернувся декан факультету аграрного менеджменту Анатолій Остапчук. У своєму короткому виступі він наголосив на важливості проведення такого роду заходів і закликав всіх учасників бути активними та докладати зусилля для пошуку наукових рішень щодо ефективної трансформації вітчизняного аграрного сектору в сучасних умовах військової агресії росії та у перспективі повоєнної відбудови.
 Потім Віталій Луцяк надав слово гостьовому спікеру зі Словаччини, декану факультету економіки та менеджменту Словацького аграрного університету в Нітрі (Slovak University of Agriculture in Nitra) пані Елені Горській (Elena Horská). Її доповідь була присвячена перспективам співробітництва між двома університетами, зокрема в рамках  програми подвійних дипломів. Варто зазаначити, що представлений матеріал зацікавив студентів, а також інтерес серед молодих вчених отримав науковий проєкт COMFOCUS, присвячений перспективному дослідженню попиту на продукти харчування.
 
  Наступним етапом, згідно програми роботи конференції, були виступи аспірантів та студентів.
  Першим презентував свою доповідь “European food prices inflation/ Effects, reasons and measures” студент зі Словацького аграрного університету Іван Нестерук (Ivan Nesteruk.) Його виступ викликав активну дискусію і багато запитань як від студентів, так і від викладачів.
  Наступним доповідав студент чеського університету Масарік (Masaryk university) Тімотей Ленч (Timotej Lencz). Він проявив значний інтерес до проблеми розвитку українського експорту товарів в умовах війни, а тому його виступ було присвячено аналізу цього питання.
  Після зарубіжних гостей розпочались виступи вітчизняних молодих вчених. Першими тут були виступи наших аспірантів. Зокрема, прозвучала доповідь аспіранта кафедри першого року навчання Максима Гопки на тему «Загальний стан та можливості впровадження принципів сталого розвитку в діяльність сільськогосподарських підприємств України» (науковий керівник: к.е.н., доцент Олена Ковтун).
  Змістовною та аналітичною виявилась доповідь аспіранта НУБіП України Степана Гринюка, який у презентації продемонстрував детальний аналіз перспективи українського ринку сільськогосподарських кормів (науковий керівник: к.е.н., доцент Олександр Файчук).
  Також цікавими виявились наукові доповіді студентів ОС «Бакалавр», членів кафедрального наукового гуртка «Основи наукових досліджень в агробізнесі»: Олександри Каминіної на тему «Influence of the european green deal on agriculture development», Ольги Коломієць на тему «Economic essence of the definition «Bilateral trade», Анастасії Балабан на тему «Prospects of “Community supporter agreculture (CSE)”. Implementation in Ukraine», Марії Ястребінської на тему «Economic essence of the definition “foreign investments” and “international investment attractiveness”» (науковий керівник к.е.н., доц. Олександр Файчук).
  За результатами роботи VІ Міжнародної науково-практичної онлайн-конференції студентів, аспірантів та молодих вчених «Нові виклики для аграрного сектору України в умовах глобалізації» організаційний комітет прийняв рішення відзначити найбільш активних учасників заходу дипломами:
1 місце: Максим Гопка, Степан Гринюк;
2 місце: Іван Нестерук, Тімотей Ленч, Олександра Каминіна;
3 місце: ОльгаКоломієць, Анастасія Балабан, Марія Ястребінська.
 
  Дякуємо всім учасникам конференції за участь у науковому заході.
  Щиро бажаємо молодим вченим - аспірантам і студентам й надалі проявляти інтерес до наукових досліджень, бути активними, ніколи не зупинятись на шляху до пошуку наукової істини, робити особистий внесок у підвищення економічної стійкості аграрного сектору нашої держави в умовах інтеграції до ЄС та боротьби із ворогом!
 

Вітаємо наш рідний університет із 125-річчям з дня заснування!

Віримо у перемогу нашої держави!

Слава Україні!

Героям Слава!

 
Олександр Файчук,
доцент кафедри адміністративного менеджменту та ЗЕД
Олександра Каминіна,
студентка 3 курсу, староста наукового гуртка

«Основи наукових досліджень в агробізнесі» 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook