Лабораторія віртуальної реальності діє!!!

24 травня 2023 року

 
 

    В рамках відзначення 125 річчя університету на кафедрі нарисної геометрії, комп’ютерної графіки та дизайну введено в дію лабораторію віртульної та доповненої реальності.
    Ініціатором створення лабораторії, розробником її проєкту і дизайну є доцент кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної графіки Андрій Несвідомін. Ідея створення лабораторії виникла давно На початку лютого 2022 року кафедру відвідав проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук, якому було продемонстровано можливості технологій віртуальної реальності.

    Напередодні повномасштабного вторгнення російських військ в Україну розпочався ремонт. Звісно, що на певний час його було призупинено. Всі сили служби проректора з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності були спрямовані на облаштування укриттів в навчальних корпусах і гуртожитках. Ремонт було продовжено пізніше, при чому в роботах брали участь і зацікавлені студенти, які почали освоювати технологію віртуальної реальності і захопилися нею. До речі, ця дисципліна введена в навчальний план і вперше читається в поточному навчальному році студентам факультету конструювання та дизайну (Лектор – А.В. Несвідомін) та як вибіркова для студентів університету.

    Протягом всього часу ремонтних робіт саму безпосередню участь у його проведенні брав і сам автор проєкту.

    Він розробив креслення оригінальних столів для лабораторії, які були своєчасно виготовлені завдяки підтримці проректора Валерія Іщенка. Перед цим було придбано відповідне обладнання (комп’ютерна техніка, мультимедійна дошка, окуляри віртуальної реальності, планшет із функцією 3-D лазерного сканування), яке підбирав Андрій Несвідомін. Пройшов час і лабораторія, яку раніше можна було побачити тільки через окуляри віртуальної реальності і походити всередині віртуальної лабораторії, готова до роботи.
    24 травня 2023 року відбулося її відкриття за участі проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші. Право перерізати стрічку з Сергієм Миколайовичем було надано голові студентської організації факультету Марії Андрієвській.

    Андрій Несвідомін та його студенти-вихованці продемонстрували можливості технологій віртуальної реальності.

    Сергій Миколайович у своєму виступі підкреслив важливість даного напрямку роботи кафедри, оскільки за такими технологіями майбутнє.

Завідувач кафедри нарисної геометрії, комп’ютерної
графіки та дизайну Сергій Пилипака

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook