Заклади освіти Ржищівської ОТГ – часті гості на кафедрі теплоенергетики

29 травня 2023 року

           Все міцнішими стають зв’язки кафедри теплоенергетики НУБіП України з освітніми закладами Ржищівської об’єднаної територіальної громади Обухівського району Київської області.

Вже традиційно доцент кафедри Олена Шеліманова працює з учнями Ржищівського ліцею «Лідер». От і цього року 6 квітня учні 10-11 класів ліцею завітали на День відкритих дверей НУБіП. Їх радо вітали в ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження – особисто директор Віктор Каплун.
З цікавістю учні ознайомились з найсучаснішими лабораторіями кафедр електропостачання і електротехніки, електромеханіки та електротехнологій  у навчальному корпусі №8.
 
 
А в 11 корпусі в проблемній лабораторії кафедри теплоенергетики професор Валерій Горобець розповів учням про основні наукові розробки викладачів кафедри. Найбільше зацікавили ліцеїстів велика аеродинамічна труба і невеликий за розмірами, але ємкий акумулятор теплової енергії з використанням фазоперехідних матеріалів.
 
 
Потім учням 11 класу зав. кафедри теплоенергетики Євген Антипов надав корисну інформацію щодо умов вступу до ЗВО у 2023 році, а студеннти 2 і 4 курсів спеціальності 144 – Теплоенергетика поділились своїми враженнями ходо навчання в НУЕБіП
 
 
В цей час Олена Шеліманова провела з учнями 10 класів цікаву вікторину з питань теплотехніки та запросила їх взяти участь у роботі школи юного енергетика в наступному навчальному році.
 
 
Пройшло півтора місяця, і ще один ліцей – Стайківський ліцей «Світоч» – завітав до нашого ННІ на День гостинності 24 травня.
Учні 9, 10 і 11 класів ліцею стали учасниками відкриття Ярмарки вакансій, 
 
 
 
 
 
а також  відвідали виставку стейкхолдерів, де найбільше зацікавились розробками фірм HERZ та AustroISOL.
 
 
За результатами цих заходів ми сподіваємось, що випускники ліцеїв Ржищівщини поповнять лави студентів ННВ енергетики, автоматики і енергозбереження цього року.
Принагідно хочемо подякувати Відділу освіти виконавчого комітету Ржищівської міської ради в особі його очільниці Горбенко Надії Борисівни за допомогу в організації обох заходів та висловити впевненість, що наша співпраця в майбутньому стане ще більш плідною.
 
Доцент кафедри теплоенергетики
Олена Шеліманова
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook