Я УКРАЇНУ НЕ ПОКИНУ!

31 травня 2023, 13:10

Останній тиждень травня для Національного університету біоресурсів і природокористування України був позначений ювілейними заходами до 125-річчя від Дня заснування.

Так, сьогодні спекотно на сході та півдні країни, де героїчно виборюють наше право на життя сотні мужніх захисників, серед яких – і студенти, випускники, викладачі та співробітники НУБіП. Так, травневі майже щоденні повітряні атаки ворога на столицю збивають звичний ритм функціонування, у тому числі і закладів освіти. Але не маємо права зупинятись, не маємо права зневіритись, втомитись, не маємо права на історичне забуття.

Саме під таким гаслом пройшли ювілейні заходи у нашому університеті, який тримає пальму першості серед закладів вищої освіти України та Європи.

Науково-педагогічні працівники та співробітники кафедри педагогіки взяли активну участь у заходах, гідно представивши педагогічний та студентський колективи на університетському рівні.

24 травня в ошатній залі навчального корпусу № 3 зібралися члени Вченої ради, ректорату, наглядової ради та ради роботодавців, випускники і меценати з метою відзначити кращих представників колективу з нагоди 125-річчя alma mater.

На урочистому зібранні плідну багаторічну роботу кафедри педагогіки, а також особисті високі досягнення в діяльності було відзначено почесними нагородами - медаллю "За заслуги", які отримали НПП кафедри: завідувач, докт.пед.наук, доцент Руслан Сопівник та докт.пед.наук, професор кафедри педагогіки Ігор Буцик.

25 травня 2023 року НПП, студенти – здобувачі магістерського рівня освіти, аспіранти, запрошені взяли участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Продовольча та екологічна безпека в умовах війни та повоєнної відбудови: виклики для України та світу». У роботі секції «Якість освіти та гуманітарна наука в умовах війни та глобальних викликів (освіта, педагогіка, історія, філософія, культурологія, мистецтво, філологія, соціологія, комунікації, психологія)» було представлено доповіді запрошених гостей кафедри: докт. пед.наук, професора Валентини Мірошніченко, начальника кафедри психології, педагогіки та соціально-економічних дисциплін Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Б. Хмельницького «Трансформація системи військової освіти в умовах сучасних ризиків та загроз»; докт. пед. наук, доцента Марини Хроленко, першого проректора Глухівського національного педагогічного університету ім. О. Довженка «Організаційно-методичні умови формування екологічної компетентності здобувачів вищої освіти»; а також НПП кафедри: канд.пед.наук, доцента Олега Єресько «Національний освітній технопарк як дієвий механізм підвищення якості національної освіти» та інш. (https://nubip.edu.ua/sites/default/files/u381/230208_19_05.pdf).

25 травня на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулося урочисте розширене засідання Вченої ради, на якому бути присутні члени Ради роботодавців факультету і члени Клубу аграрного та освітнього консалтингу (Шило Сергій Леонідович –директор ТОВ «ШИБАС»; Хоменко Тетяна Олексіївна – комерційний директор групи компаній БТУ-центр України), ветерани факультету, викладачі та студенти.

З нагоди 125-річчя від дня заснування НУБіП України було нагороджено науково-педагогічних працівників - почесними грамотами НУБіП України, подяками НУБіП України (асистент кафедри педагогіки Василь Костинюк), грамотами декана гуманітарно-педагогічного факультету; студентів-переможців І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт – дипломами; активних студентів – грамотами декана гуманітарно-педагогічного факультету (Касапенко Максим, Боюк Денис, Дацюк Артем, Майборода Аліна). До речі, Аліна Майборода, яка нещодавно була обрана Головою сенату студентської організації гуманітарно-педагогічного факультету, посідала почесне місце у Президії заходу.

Фінальним акордом ювілейних святкувань з нагоди 125-річчя університету стала Урочиста Академія, яка пройшла в ошатній актовій залі навчального корпусу № 3.

Вітальне слово ректора університету, докт.пед.наук, професора, академіка Національної академії педагогічних наук України та Національної академії аграрних наук України Станіслава Ніколаєнка сприймалося якось по-новому, урочисто і щемливо. Сльози на очах присутніх і бажання підтримувати Збройні Сили України сьогодні й завжди – від спогаду про тих, хто загинув на фронті, захищаючи незалежність України. Святково сприймалися незаперечні факти – НУБіП України є визнаним на міжнародній арені та посідає чільні місця в національних і міжнародних рейтингах.

Урочистими та сповненими пошани і гордості за досягнення університету були виступи гостей урочистостей: заступника глави Офісу Президента України Олексія Дніпрова, Державного секретаря Уряду Олександра Яреми, Державного секретаря міністерства освіти і науки України Максима Ярмистого та багатьох інших.

Приємно усвідомлювати, що учасниками урочистого дійства стали студенти спеціальності «Професійна освіта»: Вікторія Ковальчук, Анастасія Кудря, Уляна Гринь, які є учасниками творчих колективів університету.

«Я Україну не покину!» - словами цієї пісні можна передати лейтмотив урочистості до вшанування ювілею рідного університету, і доповнити: «І буду працювати на примноження її благ, її цінностей! Я буду гідним громадянином своєї країни, гідним студентом, а потім – випускником свого університету! Я- це Україна!»

 

Лідія Чередник,
старший викладач кафедри педагогіки

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook