ЦІКАВО ТА ПІЗНАВАЛЬНО!

30 травня 2023 року
Травень-червень для студентів спеціальності 193 Геодезія та землеустрій – час яскравих вражень і пізнавальної навчальної практики.
В першу чергу, практична підготовка цінна тим, що здобувачі освіти закріплюють теоретичні знання, здобуті під час аудиторного і дистанційного навчання, адже карантинні заходи вносили корективи у звичний плин освітнього процесу. По-друге, під час навчальної практики вони систематизують і поглиблюють знання теоретичного матеріалу, освоюють навики виконання геодезичних робіт у сфері геодезії та землеустрою з використанням сучасних геодезичних приладів, набувають практичних навичок виконання геодезичних вимірювань, їх камерального опрацювання, виконання графічних побудов та оформлення планово-картографічних матеріалів.
Минулого тижня здобувачі освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» мали можливість зустрітися з Миколою СКОРИКОМ, представником Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України» (випускником 2010 року, представником Ради роботодавців). На спеціально відведеній території коледжу Микола Анатолійович ознайомив студентів із роботою GPS-навігатора, який дозволяє пікетувати точки із похилою вішкою до 90º, створювати створні вимірювання та засічки недоступних об’єктів, а також показав комплект для створення ортофотопланів: дрон, відповідне обладнання з програмним забезпеченням в дії.
У зв’язку із воєнним станом в Україні запуск дрону для проведення зйомок не можливий. Тому скористались матеріалами польоту 2021 року на основі яких виконали опрацювання зйомки, провели ортофототрансформування і виготовили ортофотоплан місцевості площею 1,5-2 га.
Таким чином студенти в наочну побачили принципи роботи сучасних вимірювальних приладів в галузі геодезії, землеустрою і кадастру.
Приємно бачити, коли випускники нашого навчального закладу, обравши професію землевпорядника стають успішними людьми і отримують задоволення від своєї роботи та шану від людей!
 
Наталія СИДОРКО, методист
 
 
 


Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook